Dagbladet.no felt i PFU

- Klageren er tillagt både utsagn og meninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klagen gjelder en nyhetsartikkel på Dagbladets nettsider (Dagbladet.no) om at kroppsfokusing i idretten får unge gutter til å bruke dopingmidler. Saken var hentet fra Vårt Land, der en forsker ved Universitetet i Bergen ble intervjuet.

En navngitt kjent fotballspiller blir brukt som eksempel i tittelen, i teksten og på et illustrasjonsbilde, under henvisning til at spilleren ofte drar av seg trøyen for å feire under kamper.

Forskeren påklager at Dagbladet.no har tillagt ham utsagn som han aldri har kommet med om fotballspilleren, som klageren ikke engang har nevnt ved navn.

Dagbladet.no mener å ha bearbeidet saken på en akseptabel måte, og viser ellers til at korreksjonen klageren i etterkant kom med, ble koblet til nettartikkelen så snart den forelå.

For øvrig mener redaksjonen at klageren måtte kjenne til debatten rundt den avbildede fotballspillerens systematiske trøyekasting, og ser navne- og bildebruken som nok et innspill i den langvarige diskusjonen om temaet.

Pressens Faglige Utvalg konstaterer at redaksjonen, på oppfordring fra klageren, la en presisering inn i nettartikkelen. Likevel anser utvalget at dette ikke var tilstrekkelig til å rette opp inntrykket av at sitatene om fotballspilleren tilhørte klageren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer