Dagbladet.no går opp 9 prosent

Dagbladet blir stadig større på nett. Antall daglige lesere har økt med over ni prosent fra samme kvartal i fjor.

Dagbladet.no hadde 941 000 lesere daglig i første kvartal i år. Dette er 9,3 prosent flere enn samme kvartal i fjor og 3,1 prosent mer enn forrige kvartal. Dette viser TNS Gallups siste kvartalsrapport om norske nettsteders lesere.

- De gledelige tallene skyldes nok først og fremst at vi satser beinhardt på å vinne de største sakene, sier redaktør Morten Øverbye i Dagbladet.no.

- Tar innpå VG

- I tillegg er det viktig for oss å trekke leserne inn i sakene våre, så de kan kommentere og diskutere de nyhetene som engasjerer dem. Jeg tror det er morsommere å være leser på Dagbladet.no enn andre nettaviser, sier Øverbye.

Økningen i antall lesere har vært jevn det siste året, til tross for at VGs nettsamfunn Nettby det siste året har vokst i forhold til Dagbladets motsvar Blink.

- Vi har hatt en jevn vekst. Det er ekstra gledelig at vi tar innpå VG til tross for at vi har tapt på Blink. Det viser at satsingen på nyheter gir nye lesere, sier Øverbye.

- Nettet blir modent

Dagbladet.nos markedsandel er nå på 41 prosent, som er bedre enn alle fjorårets kvartalstall. Dagbladets nettutgave vokser fire prosent mer enn VG.no i forhold til samme kvartal i fjor. Til tross for dette er VG Nett fortsatt Norges største nettsted med 1,354 millioner lesere daglig.

VOKSER: I fjor ble Dagbladet.no kåret til årets nettsted. Nå kan nettredaktør Morten Øverbye vise til ytterligere vekst. Foto: STEINAR BUHOLM
VOKSER: I fjor ble Dagbladet.no kåret til årets nettsted. Nå kan nettredaktør Morten Øverbye vise til ytterligere vekst. Foto: STEINAR BUHOLM Vis mer

TNS Gallups tall viser en nedgang for VG Nett i forhold til forrige kvartal på 2,6 prosent. Redaktør Torry Pedersen i VG Nett er ikke bekymret.

Kvantesprang

- Tidsbildet er for kort og usikkert til å trekke noen signifikante konklusjoner. Men det er riktig at vi ikke vokser dramatisk fra siste kvartal i fjor til første kvartal i år. Men det var heller ikke å forvente.

- Hvorfor ikke?

- Jeg konstaterer at vi hadde 1 293 000 lesere i første kvartal i fjor og 1 354 000 i fjor. Ingen nettaviser faller dramatisk og ingen vokser dramatisk. Dette kan tyde på at nettet er på vei inn i mer moden fase, sier Pedersen.

Øverbye tror Dagbladet.no’s vekst vil fortsette.

- Vi regner med å ta et kvantesprang i løpet av høsten, sier Øverbye.

Dagbladet.no går opp 9 prosent