MILLION-REKORD:  Stor jubel i Dagbladet.no da tallene ble kjent i går. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
MILLION-REKORD: Stor jubel i Dagbladet.no da tallene ble kjent i går. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

Dagbladet.no har passert én million daglige lesere

Nå er det ok med litt selvskryt.

||| Tallene fra TNS Gallup viser at Dagbladets nettutgave har nådd en milepæl. Første kvartal 2010 brukte over en million lesere Dagbladet.no daglig.
- Nyhetsredaktør Morten Øverbye, hvor stort er dette?

- En million daglige lesere er stort, det er bokstavelig en millionrekord for Dagbladet.no. Vi har aldri vokst så raskt som nå i vår 15 år lange historie. Med den utviklingen som har vært i disse målingene er vi nå i ferd med å passere VGs papirutgave i daglige lesere. Det sier mye om hvilken posisjon Dagbladet.no har i det norske medielandskapet.

Har satset tabloid
TNS Gallup intervjuer norske lesere for å komme fram til tallene for medienes nettutgaver. Antall daglige Dagbladet.no-lesere steg fra 938 000 i fjerde kvartal 2009 til 1 008 000 i de tre første månedene i 2010.

- Hva er den viktigste forklaringen på nettavisens suksess?

- Vi har gjennom flere år bygget en tabloid nettavis som leverer på de største sakene i nyhetsbildet. Dagbladet.no har satset hardt på de tabloide kjerneområdene nyheter, sport og underholdning. Det har leserne sett, og de går derfor til oss for å få med seg nyhetsbildet. Vi ser store utslag på trafikken når nyhetsbildet er dramatisk. I tillegg har vi tatt leserne på alvor og involvert dem direkte i journalistikken vår gjennom leserdebatt. Det gjort Dagbladet.no til en bedre nettavis både for oss og leserne.

VG Nett fortsatt størst
Ifølge tallene fra TNS Gallup vokser samtlige av de største norske mediehusene på nett.  Fortsatt er VG Nett klart størst med 1 565 000 daglige lesere. Så følger NRK.no som regnes sammen med værmeldingstjenesten YR.no.  NRK.no økte fra 977 000 i fjerde kvartal 2009 til 1 196 000 daglige lesere i første kvartal 2010. 

- Det kan virke som om NRK er en stor utfordrer til Dagbladet.no. Hvordan takler dere denne konkurransen?

- NRK er dyktige på nett og en konkurrent som skjerper oss. De bør være en sterk konkurrent til alle nettaviser, med Norges desidert  største redaksjon i ryggen. Men å si at NRK utfordrer Dagbladet er ikke helt presist. Det er et samlet NRK-univers, der en stor del av  trafikken kommer fra værtjenesten Yr, som er målt. På nyheter er de fremdeles ganske små. Dagbladet.no har nær fire ganger så mange  lesere innom sin forside daglig, som det NRK.no har. Det vil overraske meg om ikke NRK-universet vil vokse mer i tiden som kommer.

Varsler nye tjenester
- Hva konkret skal dere gjøre for å beholde posisjonen til Dagbladet.no?

- Større involvering av leserne i journalistikken vi lager, og fortsatt satsing på nyheter, sport og underholdning. Vi kommer til å jobbe hardt for å bli raskere, dypere og bredere i nyhetsdekningen, og vil bygge nye tjenester innenfor sport og kultur som vil gi våre lesere nye grunner til å gå til Dagbladet.no.