Dagbladet.no legger ut skattelistene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Selv har jeg ingen problemer med at folk ser min ligning. Men jeg jobber ved en skole der jeg blant annet flere ganger har sett hvordan denne ofentliggjøringen brukes i den evige intrigeringen elever i mellom. Å sammenholde de ulike foreldrenes inntektsnivåer er en populær og farlig «sport» som rammer ganske bredt når den først brukes i ubetenksomhet eller ondsinnethet, og de som rammers først er gjerne de som allerede er mobbeofre pga mangel på oppdatert klesdrakt, mobiltelefon etc. Situasjonen blir ikke bedre av at elevene har jevnlig og daglig tilgang til nettet gjennom sin skole-pc.

Lego «Å gi offentliggjøring av skattelistene skylda for mobbing er både naivt og en relativt tanketom ansvarfraskrivelse, spesielt fra en lærer. Vi har adskillig mer å hente på at foreldre, voksne, barn, ungdom, førskolelærere, og – ikke minst – lærere blir seg bevisst det ansvaret de har, overfor både mobbere og mobbeofre.

Even Teimansen

(konst. redaktør Dagbladet.no)

«Jeg syns dere bør høre på folkemeningen og stoppe dette.

Tormod

«Folkemeningen er at listene skal være offentlige, det er bare uintelligente FRP’ere og grådige næringslivsledere som ønsker å skjule dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer