Dagbladet.no på fest med Cameron Diaz

Miriam Huseby (23) fra Gjettum utenfor Oslo, er fortsatt litt usikker på om det er sant. Vant hun virkelig en tur til Hollywood? Var hun på gallapremieren til Charlie's Angels? Var det Cameron Diaz og Matt LeBlanc hun hilste på?

Joda, alt er sant, og nå er Miriam hjemme i Norge igjen, flere begivenheter og mange inntrykk rikere. Dagbladet.no kunne ikke ha trukket en mer begeistret vinner. Og nå tyder alt på at Miriams mangel på vinnerlykke er «tatt av vinden» for å holde oss til Hollywood-lingo.

- Jeg har aldri vunnet noe før, sier den entusiastiske bærumsjenta og ler med hele det blide ansiktet.

- Jeg satt og kjedet meg i lunsjpausen på jobben, og måtte finne på noe gøy. Jeg logget meg inn på Dagbladets nettside, en side jeg er mye inne på, og fant konkurransen. Jeg svarte, egentlig uten å tenke så mye på om jeg kom til å vinne eller ikke, og jeg fikk nesten sjokk da de ringte og fortalte at jeg hadde vunnet. Jeg husket ikke hva premien var engang!

Hilste på alle

Desto gladere ble hun da hun fikk summet seg og det gikk opp for henne at hun skulle til filmbyen Hollywood, et sted hun ønsket seg, men aldri hadde vært. Og som en ekstra glasur på kaka: Hun skulle på premiere... og premierefest! Med Cameron Diaz, Drew Barrymore og Lucy Liu! Og ikke minst Matt LeBlanc.

Miriam ser mye på TV og går ofte på kino, og det var ingen ukyndig vinner dagbladet.no tok med seg på den røde løperen foran det berømte Mann's Chinese Theatre på Hollywood Boulevard. Som spesielt invitert fikk hun en tilskuerplass og en behandling de tusenvis av hylende fans utenfor kinoen bare kunne drømme om. Og rett som det var, kom stjernene bort og hilste på. Jenna Elfman (Dharma i Dharma & Greg) sa hei, Patrick Fugit (Almost Famous) håndhilste mens George Clooney blunket lurt. Miriam likte seg.

Charlie's Angels

Så var det filmen da. Miriam var spent, og gledet seg veldig. Hun kjente godt til de originale «englene» fra 70-tallet. Hvem var hennes favoritt? Det spørsmålet hadde nemlig Cameron, Drew og Lucy allerede gitt sitt svar på tidligere samme dag, til Dagbladets utsendte, og da var det naturlig at vår vinner også måtte til pers.

- Kate Jackson. Hun var den litt kjølige, fornuftige. Jeg likte henne best, sier hun etter en veldig kort tenkepause.

Vel, da er hun enig med Lucy Liu.

Etter filmen gløder Miriam. Hun likte det hun så, og er nesten overstrømmende da vi spør om hennes umiddelbare reaksjon.

- Denne skal jeg se en gang til, nesten jubler hun.

- Filmen var kuul! Og morsom. Og actionscenene var utrolig bra!

Så digger hun da også The Matrix...

Møtte Matt Leblanc

Film eller ikke, premierefesten ble allikevel høydepunktet. Miriam gikk den rød løperen som hun aldri skulle ha gjort annet, rett bak regissør McG, hvilket betød en bærumsjente på flere amerikanske TV-kanaler den kvelden.

Inne i lokalet, Charlie Townsends detektivkontor, var det høy kjendisfaktor. Cameron, Drew og Lucy var selvfølgelig der, og hilste til høyre og venstre. Jared Leto, Camerons kjæreste, kysset heftig med sin elskede, mens Matt LeBlanc var vennligheten selv.

- Nå er det en 14-årig kusine hjemme i Norge som er den heldigste i verden, gliser Miriam, og viser frem den dyrebare autografen som skal være en overraskelse: «To Marikken, love Matt LeBlanc», står det. Verdens største Friends-fan kan glede seg.

Etter midnatt bryter festen opp, og Miriam kan sortere ut inntrykkene og opplevelsene på egenhånd.

- Dette er det tøffeste jeg har vært med på, sier hun.

Vi tror ikke hun juger.

DRØMMEMØTE: Miriam møtte flere Hollywood-kjendiser, men den hun satte mest pris på var Matt LeBlanc, sjarmøren fra Friends. Og han satte pris på henne også.
ENGLENE: Lucy Liu, Cameron Diaz og Drew Barrymore.