Dagbladet.no passerer 100 millioner

Dagbladet.no satte ny norgesrekord i forrige uke, og har nå mest trafikk av alle nettaviser i Norden.

(Dagbladet.no): Forrige uke ble det lastet ned 103 000 000 sider fra Dagbladet.no. Det er 14,7 millioner sider om dagen, 613 000 sider i timen, eller for den saks skyld: 170 sider i sekundet.

- For oss er det en viktig milepæl som første nettsted i Norge å passere 100 millioner sidevisninger i uka. Vi ligger langt foran konkurrentene, vi har dobbelt så mange sidevisninger som den største nettavisen i Norden, sier Rune Røsten, redaktør i Dagbladet.no.


Aftonbladet.se, som er den nettavisen med flest lesere i Norden, hadde uka før 56 millioner sidevisninger. VG Nett, som er den nettavisen i Norge med flest lesere, hadde 64 millioner visninger i uke 45.

Årsaken til at VG, MSN og Aftonbladet rangeres høyere enn Dagbladet.no er at de har flere såkalte «unike brukere». Det vil si at disse nettstedene har flere lesere. Til gjengjeld er hver leser innom flere sider på Dagbladet.no.

- Det betyr at vi har laget en nettsted som er veldig populært, og som leserne bruker mye tid på, sier Røsten.

Uke 46 i fjor hadde Dagbladet.no 62 millioner visninger. Det vil si at trafikken har økt med 65 prosent på ett år.

- Det er vi veldig godt fornøyd med. Og veksten ser ikke ut til å stoppe med dette, sier Røsten.

Annonsemarkedet vokser sterkt på nett. Siste år har det vært en økning i annonseinntekter for nettbransjen på 50 prosent.

- Dagbladet.no har en enda sterkere vekst enn det. En av grunnene til det er at vi har mange brukere, og at de bruker oss mye. Vi har lojale brukere, sier Røsten.

Han sier at Dagbladet.no skal ansette flere medarbeidere, og at nye tjenester vil bli lansert snart.

Hva synes du vi skal satse på i Dagbladet.no?

Faksimilie: Dagbladet.no