Dagbladet.no større enn VG papir

Har gått forbi i antall daglige lesere.

VOKSER: For femten år siden lanserte Dagbladet sin nettavis. Nå er den større enn VGs papirutgave, målt i antall daglige lesere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VOKSER: For femten år siden lanserte Dagbladet sin nettavis. Nå er den større enn VGs papirutgave, målt i antall daglige lesere. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

||| - At nettavisen vår nå går foran VG papir i antall lesere er utrolig gledelig - dette er en mediehistorisk dag, sier nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord i Dagbladet.

I dag ble resultatene fra TNS Gallups Forbruker og media-undersøkelse lagt fram.

Tallene understreker den overordnede trenden i markedet om at papiravisene taper terreng, samtidig som nettavisene går fram. Dagbladets nettutgave gikk forbi papirutgaven i antall lesere allerede i 2006.

Men nå har nettutgaven vår også vokst seg forbi papirutgaven til vår argeste konkurrent - VG.

36 000 nye lesere
Tallene fra Forbruker og media viser at Dagbladet.no det siste halvåret har fått 36 000 nye lesere, mens VG papir har tapt 84 000. Det nye styrkeforholdet blir dermed slik: Dagbladet.no har 1 008 000 daglige lesere, mens VG papir har 952 000. 

- Dagbladet.no er Norges ledende og mest innovative nettavis. Vår tunge satsning på nyheter, sport og underholdning gir oss stadig nye leserrekorder, sier Beverfjord.

Nettutgaven til VG øker imidlertid også, og har 1 548 000 daglige lesere.
Jon Reidar Hammerfjeld er kanalsjef i Dagbladet.no. Han påpeker at nettutgaven nå vokser mer enn noen gang før.

- Rekordtrafikk
- Vi la om forsiden på Dagbladet.no nå i september og har hatt rekordtrafikk de to siste ukene. Dagbladet.no har aldri vokst så raskt som nå, sier Hammerfjeld.

Dagbladet var første store mediehus som kom med nettutgave, i mars 1995. Vi ble slått på målstreken av Brønnøysunds avis - som dermed kan smykke seg med å være Norges første nettavis.

- Jeg er svært fornøyd med at vi har gått forbi landets største papiravis, og at det bare har tatt 15 år. Vi har en imponerende gjeng med journalister og utviklere som har gjort at vi har fått en stor fast leserskare på nett, sier Hammerfjeld.