Dagbladet.no vant gull

Fikk pris for beste reportasje og årets innovasjonsnettsted.

||| (Dagbladet.no): Vinner av Årets reportasje var videojournalist Øistein Norum Monsen for artikkelen «På speeddate med Afrika».

- Dette var både overraskende og kult, sier en stolt Norum Monsen.

Prisene ble delt ut på Nordiske mediedager

- Ikke planlagt
- Denne serien føler jeg ble laget i Dagbladets ånd. Slik jeg ser det, består avisen av veldig spennende og kreative mennesker, som har evnene til å snu seg og tenke nye løsninger når man har behov for det, sier Monsen.

- Denne reiseserien var ikke planlaget og det var ingen som visste hvordan den skulle bli. Derfor er det spesielt artig å vinne prisen for årets reportasje for en sak jeg overhodet ikke visste om skulle bli noe av i det hele tatt, sier Monsen.

- På vegne av Dagbladet synes jeg det er veldig fortjent å vi tar hjem en nettpris. Til tross for motgang har alle ledd i Dagbladets organisasjon, ikke minst nettet, holdt hodet høyt. Og det er på vegne av Dagbladet som helhet at jeg er glad i dag, sier Monsen.

Kystkartet
Dagbladet.no's «Kystkartet» fikk også pris for «årets innovasjonsnettsted». På siden kan du følge skipstrafikk direkte.

- Det var gøy å få pris. Jeg startet med det fordi det var moro. Andre hadde det ikke. Da måtte noen lage det, sier Ola Strømman, utvikler hos Dagbladet.no. Han ønsker å videreutvikle tjenesten.

- Vi ønsker å få inn alle båter til en hver tid. Og vi ønsker å gå i kompani med Kystverket for å få det til, sier Strømman.

- Journalistikk og teknologi
- Vi synes selvsagt det er veldig moro at vi befester posisjonen som Norges mest innovative nettavis, sier nyhetsredaktør Morten Øverbye.

- Og ekstra flott er det at vi i år går av podiet med to priser. En pris for en reportasje som er jobbet frem i redaksjonen, og en pris for en tjeneste som vår utrolige utviklingsavdeling så til de grader har fortjent. Dette er akkurat der Dagbladet.no ønsker å være: Best i skjæringspunktet mellom journalistikk og teknologi, sier Øverbye.

Nyhetsredaktøren var tidligere redaktør i Dagbladet.no.

- Øistein Monsen er forøvrig Norges beste videoreporter, og om han ikke stakk av med prisen for denne videoreportasjen, er jeg overbevist om at samme mann ville fått prisen med en annen reportasje, skryter Øverbye.

Dagbladet.no sin utvikleravdeling har bygd alle publiseringsverktøy og størstedelen av alle programmer som drifter nettstedet.

- Ola Strømman er et av disse geniene som jevnlig kommer opp med ideer som får alle rundt ham til å bryte ut i spontan applaus, sier Øverbye.

De andre vinnerne var:
Nasjonalt nyhetsnettsted: VGNett
Lokalt nyhetsnettsted: Budstikka.no
Nisjenettsted: Aftenposten Reise

VANT FOR KYSTKARTET MED BÅTER: Dagbladet.no's «Kystkartet» fikk også pris for «årets innovasjonsnettsted». På siden kan du følge skipstrafikk direkte.
VANT FOR KYSTKARTET MED BÅTER: Dagbladet.no's «Kystkartet» fikk også pris for «årets innovasjonsnettsted». På siden kan du følge skipstrafikk direkte. Vis mer