<strong>OPPSIKTSVEKKENDE TURNÉ:</strong> Foredragsturnéen «Til Hamar med slakt», der Dag Solstad har gått i rette med kritikerne av boka «Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1896», har vakt oppsikt. Vår anmelder er blant dem som er omtalt av Solstad. Foto: AGNETE BRUN
OPPSIKTSVEKKENDE TURNÉ: Foredragsturnéen «Til Hamar med slakt», der Dag Solstad har gått i rette med kritikerne av boka «Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1896», har vakt oppsikt. Vår anmelder er blant dem som er omtalt av Solstad. Foto: AGNETE BRUN Vis mer

Dagbladets anmelder tar et oppgjør med Dag Solstad

«Solstad tviholder på en elitistisk myte: underholdning må forutsette løgn, mens intellektuell kjedsomhet er en kilde til sannhet», skriver Olav Løkken Reisop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som mangeårig beundrer av Dag Solstads forfatterskap, og som en av kritikerne av «Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1896», må jeg med en viss nedslående virkning registrere at jeg er en av stråmennene for foredraget, «Til Hamar med slakt», som Solstad har turnert med denne våren.

Selv om tittelen er hentet fra en sang av Alf Prøysen, kan den folkelige referansen ikke forstås som noe annet enn ironisk når Solstads budskap lar seg oppsummere slik:

Høstkampanje! LES PLUSS TIL ADVENT FOR 1 KRONE

Nyt høsten med alle våre artikler.HØSTKAMPANJE

LES TIL ADVENT

1 kr*

(Fornyes til 249,-/kvartal)

1 UKE

55 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • *Abonnementet fornyes til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Kampanjen gjelder til og med mandag 28.september

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer