IKKE LIKE POSITIV: J.J. Abrams? «Star Wars: The Force Awakens» ble anmeldt rett før jul av vår filmanmelder som ikke var like positiv som mange andre og i dag skriver han en forsvarstale. Bildet viser Adam Driver som Kylo Ren.
IKKE LIKE POSITIV: J.J. Abrams? «Star Wars: The Force Awakens» ble anmeldt rett før jul av vår filmanmelder som ikke var like positiv som mange andre og i dag skriver han en forsvarstale. Bildet viser Adam Driver som Kylo Ren.Vis mer

Dagbladets filmanmelder likte ikke den nye Star Wars-filmen. Nå har han sett den på ny

Historien om Star Wars-franchisen er historien om den amerikanske filmbransjens vei fra independentfilm til codependent cinema.

Før jul var undertegnede en av få filmkritikere verden over som ikke var begeistret for J.J. Abrams? «Star Wars: The Force Awakens», og i våre dager går ikke dissens over blockbustere med en stor etablert fanbase ubemerket hen.

Som anmelder venner man seg til å bli utskjelt når vi ikke liker filmer en stor del av kinopublikummet føler seg sikre på at de kommer til å elske, men i dette tilfellet var jeg så alene om mitt synspunkt at jeg tilbrakte flere uker med å gruble over hvorvidt jeg hadde gått glipp av noe vesentlig.

Dagbladets filmanmelder Aksel Kielland. Vis mer Har sett filmen igjen Jeg så filmen en gang til, og var fortsatt ikke overbevist, men innså etter hvert at det å kritisere Abrams' film for å være en krampaktig nostalgisk coverversjon av den opprinnelige trilogien i beste fall var en ufullstendig kritikk. For de klokeste omtalene jeg leste av «The Force Awakens» tok alle utgangspunkt i at det selvfølgelig var dette den ville være:

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn