Dagbladets fordommer

DAGBLADET

har på lederplass søndag 15. august følgende resonnement: a) I Oslo er det i sommer et uvanlig levende kulturliv. b) Oslo har ingen kulturpolitikk. Den logiske konklusjon skulle i så fall være at fraværet av en kulturpolitikk har vært uvanlig vellykket.

Eller er det kanskje slik at avisen mener at sommerens kulturaktiviteter hadde vært bra hvis de hadde stått på en kommunal plan, men at de ikke er det når de er skapt av kulturlivet selv? Neste ledd i avisens resonnement er å slutte seg til Trond Giske som sier følgende i tradisjon etter Erasmus Montanus: a) Oslo vil søke om å bli Europeisk kulturhovedstad i 2011. b) Oslo har ikke god nok kulturpolitikk i 2004. c) Oslo kan derfor ikke få anledning til å bli Europeisk kulturby i 2011. Eller sagt med andre ord: Siden det ikke bra nok nå, bør vi ikke gi Oslo en stimulans til å bli bedre de 7 neste år.

JEG SLUTTER

aldri å overraskes over Trond Giskes partipolitiske småligheter og Dagbladets motvilje mot byrådet.

Jeg ser derfor ikke bort fra at det må provosere avisen når jeg sier følgende: Jeg er relativt trygg på at Dagbladet og Oslobyrådet har noenlunne samme syn på verdien av et levende kulturliv, på viktigheten av å ha en gjennomtenkt kulturpolitikk og på de positive ringvirkninger en fordomsfri satsing på kultur vil ha for Oslo. Det er derfor vi vil presentere en kulturmelding for bystyret, bli Europeisk kulturhovedstad i 2011, har gitt økonomisk støtte til alle de festivalene avisen roser, vil satse en halv milliard kommunale kroner på nytt hovedbibliotek på Vestbanen og vil flytte Stenersenmuseet dit.

Også derfor vil vi ha Louisianamuseum på Tjuvholmen, og vil presse staten på nytt mediemuseum og nasjonal folkemusikkscene i Oslo. Derfor greier jeg ikke å leve opp til Dagbladets fordommer om meg selv og mine byråder selv om vi dessverre aldri noen gang vil ha så mye penger som Dagbladet mener vi burde.