Debatt: Forskning

Dagbladets forskningsrefs

Det er ikke noe nytt i at regjeringen prioriterer hvilke områder det skal forskes på. 

FISKERIMINISTER: Dagbladet mener tydeligvis at det gjelder andre regler for meg enn for Jens Stoltenbergs statsråder, skriver fiskeriminister Per Sandberg. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
FISKERIMINISTER: Dagbladet mener tydeligvis at det gjelder andre regler for meg enn for Jens Stoltenbergs statsråder, skriver fiskeriminister Per Sandberg. Foto: Endre Vellene / DagbladetVis mer
Meninger

Dagbladets refs av meg på lederplass bygger på feil premiss. Som avisen selv skriver: «Politikerne er i sin fulle rett til å bestille forskning på prioriterte områder». Det er nettopp det jeg har gjort når jeg i statsbudsjettet ber Veterinærinstituttet «prioritere kunnskapsutvikling og faglig arbeid som kan understøtte målene regjeringen har presentert i Meld. St. 16 (2014–2015)».

Ifølge Dagbladet ville formuleringen vært helt grei, om den ikke kom fra meg. Det er et underlig resonnement.

For det er jo ikke noe nytt i at regjeringen prioriterer hvilke områder det skal forskes på. Tilsvarende føringer ble også gjort av den rød-grønne regjeringen. I budsjettet for 2011 het det for eksempel at «Veterinærinstituttet vil prioritere kunnskapsutvikling for å bidra til at målet i regjeringas strategi for en miljømessig bærekraftig havbruksnæring».

Men Dagbladet mener tydeligvis at det gjelder andre regler for meg enn for Jens Stoltenbergs statsråder.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.