AFTENBLADET-KANDIDAT:  Dagbladets redaktør Lars Helle skal være én av to kandidater til sjefredaktørjobben i Stavanger Aftenblad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
AFTENBLADET-KANDIDAT: Dagbladets redaktør Lars Helle skal være én av to kandidater til sjefredaktørjobben i Stavanger Aftenblad. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Dagbladets Lars Helle kan bli Stavanger Aftenblads nye sjefredaktør

Avgjøres på styremøte i morgen.

(Dagbladet): Etter det Stavanger Aftenblad erfarer, er nåværende Dagbladet-redaktør Lars Helle én av to kanditater til å ta over sjefredaktørstolen i Stavanger-avisa.

Den andre kandidaten i det avgjørende heatet er Tarald Aano, som har vært redaktør i Aftenbladet siden 2005.

Vil ikke kommentere Tidligere sjefredaktør Tom Hetland ga i august beskjed om at han ga seg, etter å ha vært avisens ansvarlige leder siden 2003. Avisens styre startet umiddelbart prosessen med å finne Hetlands etterfølger.

Selv sier Dagbladets sjefredaktør følgende om han er aktuell for jobben:

- Jeg kommenterer aldri spekulasjoner om andre stillinger, sier Lars Helle.

Er sjefredaktørkandidat Aano bekrefter derimot overfor Dagbladet at han mandag ble informert om at han forsatt «henger med i løpet».

- Det er ingen hemmelighet at jeg har søkt på stillingen. Jeg har vært i samtaler med ulike folk fra ansettelsesutvalget, og var gjennom et intervju sist mandag, sier Aano.

Sjefredaktørkandidaten er ikke blitt informert om når han får et endelig svar.

- Utvalget har sagt at de ikke ønsker at det skal dra ut, og jeg vet at det skal være et styremøte i morgen. Mer enn det vet jeg ikke, sier Aftenbladet-redaktøren.

- Helle ble kontaktet Aano vet heller ikke hvem de andre kandidatene er, eller hvor mange han konkurrerer mot.

- Det har jeg ikke gjort en innsats for å finne ut av. Det eneste jeg vet er at det er mindre enn fem på dette tidspunktet. Men jeg hører jo at det hviskes en del navn rundt i gangene. Og jeg vet at Lars Helle, som så mange andre med en viss Rogaland-tilknytning, ble kontaktet etter at Hetland gikk av, sier Aano.

Styreleder i Stavanger Aftenblad AS, Didrik Munch, vil ikke bekrefte om det nå dreier seg om de to kandidatene, Helle og Aano.

- Jeg har ingen kommentarer om saken før ansettelsen er gjort, sier Munch til Dagbladet.

- Vil gjøre rask og grundig jobb Ifølge Stavanger Aftenblad er avisa nær ansettelse av ny sjefredaktør, og avgjørelsen kan bli tatt alt i morgen. Munch bekrefter at avisa skal ha styremøte vedrørende ny sjefredaktør i morgen.

- Vi vil gjøre jobben så raskt og grundig som mulig, slik at vi sikrer Aftenbladet best mulig sjefredaktør. Enten det skjer i morgen eller ved et senere tidspunkt, vil jeg ikke kommentere ytterligere før prosessen er over, sier styrelederen.

Avgjøres i morgen Journalist i Stavanger Aftenblad, Tor Dagfinn Dommersnes, representerer de ansatte i styret og ansettelsesutvalget. Han bekrefter at avgjørelsen blir offentlig kjent etter styremøtet i morgen klokken 13.

- Etter alle solemerker å dømme har vi ny sjefredaktør i Stavanger Aftenbladet klar i morgen, sier Dommersnes.

Ansettelsesutvalget består av styreleder Munch som er konsernsjef i Media Norge, samt redaktør i Media Norge, Hans Erik Matre, Tor Dagfinn Dommersnes fra styret i redaksjonsklubben i Aftenbladet og Jorunn Strand Vestbø, nestleder i Stavanger Aftenblads styre.