Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets Martine Aurdal vil skrive bok med AUF-Eskil

- Handler ikke om bare 22. juli, og ikke bare om meg, sier Pedersen.

MULIG SAMMARBEID: Dagbladets Martine Aurdal er i dialog med Eskil Pedersen om å skrive bok med ham. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MULIG SAMMARBEID: Dagbladets Martine Aurdal er i dialog med Eskil Pedersen om å skrive bok med ham. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at jeg er i dialog med Eskil Pedersen og et forlag om å skrive en bok med ham, sier Martine Aurdal til Dagbladet.

Aurdal er leder i Dagbladets samfunnsavdeling, og har tidligere gitt ut flere bøker.

Blant disse er en bok om Siv Jensen, «Siv - Portrett av en formann», som ble gitt Kagge forlag i 2006. Aurdal har også skrevet «Frp-landet» og ei bok med mora til John Arne Riise og Bjørn Helge Riise, «Bare en mamma. Om og med Berit Riise».

- Politisk bok AUF-leder Eskil Pedersen sier at han har tenkt på å skrive en bok helt siden 22. juli.

- Dette er ikke en biografi, men en politisk bok. Jeg har lyst til å sette 22. juli inn i en større ramme, og reflektere rundt hva det har gjort med meg som menneske og som politiker, og hvordan vi tenker på ulike samfunnsspørsmål i lys av det som skjedde, sier Pedersen til Dagbladet, og presiserer:

- Dette er en politisk bok som ikke handler om bare 22. juli og ikke bare om meg.

Ulønnet permisjon Martine Aurdal vil foreløpig ikke gå nærmere inn på form eller innhold, men bekrefter at hun er i dialog med Aschehoug. Foreløpig er ingen kontrakter signert, og en eventuell bok vil uansett ikke komme i høst.

- Kan det være problematisk at du som leder av samfunnsavdelinga i Dagbladet også skriver en bok med AUF-lederen?

VIL SKRIVE ESKIL-BOK: Leder for Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal. Foto: Håkon Eikesdal
VIL SKRIVE ESKIL-BOK: Leder for Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- Jeg har skrevet bøker om både Siv Jensen og Berit Riise tidligere, så det bør være tydelig at det ikke er partipolitiske preferanser som bestemmer hvem jeg skriver om, svarer Aurdal.

Hun understreker også at hun tok ut ulønnet permisjon i selve skrivefasen da hun skrev den forrige boka.

- Det synes jeg det er naturlig å gjøre også hvis jeg skal skrive en bok med Eskil Pedersen. Jeg har selvfølgelig heller ingen ting med redaksjonelle avgjørelser rundt dekningen av mine egne bøker å gjøre, presiserer Aurdal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media