Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets metoder

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRESSEETIKK: I Dagbladet søndag 4.12 skriver Marie Simonsen, under tittelen «Vallas jakt», følgende: «Når Valla antyder at pressens angivelige klappjakt skyldes at enkelte misliker LOs makt, er det sprøyt, akkurat som hennes framstilling av Dagbladets metoder.»Jeg reagerer meget sterkt på at Dagbladet på denne måten benekter det som faktisk har skjedd, og samtidig sår tvil om min troverdighet. Det er et faktum at jeg ble oppringt av en Dagblad-journalist og oppfordret, under dekke av anonymitet, å bekrefte negative utsagn om LO-leder Gerd-Liv Valla. Det var vitner til denne samtalen. Samme fremgangsmåte er bekreftet brukt overfor tidligere forbundsleder Magnus Midtbø, som reagerte sterkt overfor journalisten.

DAGBLADET antyder at Valla kritiserer Dagbladet fordi hun «misliker å bli trådd for nære». La det være helt klart: Valla og den øvrige LO-ledelsen ønsker en kritisk og våken presse. Vi ønsker en presse som går maktpersoner etter i sømmene. Det er ikke dette vi har kritisert. Vi har kritisert avisens arbeidsmetoder. Også pressefolk er opptatt av dette. I en kommentar i Klassekampen 2.12 sier Alf Skjeseth, tidligere leder i Norsk Journalistlag, at «seriøse pressefolk vet at LO her pirker i en yrkesetisk verkebyll». Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund har uttalt til NTB at kildene i størst mulig grad skal identifiseres, at pressen lever av åpenhet, og at kildevernet bør spares til de tilfellene der kildevern er nødvendig. Dagbladet er hjertelig velkommen til å snakke med hvem det skal være i LO-huset - men følg presseetiske regler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!