NY DAGBLAD-SPALTIST:  Eli Kari Gjengedal har meldt været på TV 2 i over ti år. Nå skal hun fortelle om vær i sin egen spalte i Dagbladets nye helgeavis, som utkommer for første gang på lørdag. FOTO: PAUL S. AMUNDSEN
NY DAGBLAD-SPALTIST: Eli Kari Gjengedal har meldt været på TV 2 i over ti år. Nå skal hun fortelle om vær i sin egen spalte i Dagbladets nye helgeavis, som utkommer for første gang på lørdag. FOTO: PAUL S. AMUNDSENVis mer

Dagbladets nye solstråle

Eli Kari Gjengedal (43) har gjort stunt på TV 2 og sett på værfenomener på NRK. Nå blir hun spaltist i Dagbladets nye helgeavis.

(Dagbladet): - Det blir fantastisk! Nå sitter jeg i verdens mest nuppete ulljakke, i sebratruse, uten BH, med grorudpalme på hodet og skriver. Vanligvis ville jeg starta dagen med flere timer i sminkestolen, sier Eli Kari Gjengedal (43) til Dagbladet om overgangen fra tv til avis.

Den velkjente vestlendingen blir nemlig spaltist i Dagbladets nye helgeavis, som lanseres førstkommende lørdag. Det blir ei fyldig pakke som skal stå i stativene hele helga igjennom, og på avisas sisteside skal Gjengedal hver uke fortelle om ulike værfenomen eller oppsummere væruka.

- Været har akkurat like mange sider som en person. Værvarselet skal også stå på sida, og jeg skal belyse været fra alle bauger og kanter. Jeg ønsker å bruke min humoristiske side i formidlinga, og håper folk skal lære noe nytt, sier Gjengedal og utdyper:

- Jeg håper å sette farge på tekstene med litt nye vrier, og jeg syns det er fint å få folk til å tenke i andre baner. Jeg vil også ta for meg klima og forskning, og syns det er gøy om leserne sender inn konkrete spørsmål om det de lurer på.

Ikke arbeidsledig Gjengedal har gjennom en årrekke gjort seg bemerket på TV 2 som værpresentatør, hvor hun har funnet på stunt som å synge og bli usynlig på skjermen, men høsten 2012 kom beskjeden om at hun gikk til NRK. I vinter har hun hatt programmet «Værbitt» med statsmeteorolog John Smits, men i helga var det duket for siste sending.

Da kom det flere saker om at 43-åringen var blitt arbeidsledig, noe hun nå er svært glad for å kunne avkrefte.

- Jeg er altså ikke arbeidsledig i den forstand. Jeg har en del prosjekter, som at jeg skal skrive i Dagbladet, men de fleste er det for tidlig å si noe om ennå. Etter sakene i helga fikk jeg veldig mange sms-er, både hvor jeg ble tilbudt jobb i pølsebod og vaskejobber, men også støttemeldinger fra andre arbeidsledige, sier Gjengedal og ler hjertelig.

SNART GIFT:  I påsken gifter Tom Saxegaard (44) og Eli Kari Gjengedal (43) seg. Det blir i Las Vegas, og brudebuketten blir ei rose av plast. Foto: Stella Pictures
SNART GIFT: I påsken gifter Tom Saxegaard (44) og Eli Kari Gjengedal (43) seg. Det blir i Las Vegas, og brudebuketten blir ei rose av plast. Foto: Stella Pictures Vis mer

Hun er svært takknemlig for tilbakemeldingene, og er nå klar som et egg til å presentere rykende ferske tekster i Dagbladet nye helgeavis.

Brudebukett av plast Men den driftige Gjengedal har så klart mer på tapetet. Fredag setter hun seg på flyet til Las Vegas, USA. Ved sin side har hun forloveden Tom Saxegaard (44).

- På palmelørdagen skal jeg gifte meg med mannen i mitt liv. Det blir kjempemoro, og jeg gleder meg utrolig mye, sier Gjengedal og understreker at hun skal ha med PC-en så hun kan levere ferske værtekster til Dagbladet også når hun er utenlands. 

I begynnelsen av 2012 fortalte Gjengedal at hun og samboeren gjennom elleve år, Kjetil Lavik Iversen, hadde gått hvert til sitt.

I fjor vinter ble det kjent at hun igjen hadde funnet lykken, og nå er det altså duket for Las Vegas-bryllup med Saxegaard, som hun har kjent i over ti år.

- Det blir et skikkelig amerikansk og harry bryllup. Vi skal ha flammekake med svart marsipan og jeg skal til og med ha ei plastrose som brudebukett, sier Gjengedal og ler høy.

Kjolen blir hvit og er Marilyn Monroe-inspirert, mens veska blir knallrød, og i stil til den røde rosa, med et bilde av en cadillac.

- Stormforelska Grunnen til at vielsen er langt til Las Vegas er fordi det var der de to møttes for aller første gang. Det var Saxegaard som fridde, og bryllupet har vært planlagt en god stund. For Gjengedal var det ingenting å dvele ved.

- Når jeg først skal gifte meg, vil jeg ikke vente i mange år. Det er bedre å gifte seg med en gang når man er stormforelska enn  å vente til man er blitt litt lei hverandre, sier hun og gliser.

For å ta del i begivenheten får de med seg en helg gjeng fra Norge.

- Vi er veldig, veldig overraska og rørte, for hele 50 personer fra familien og vennekretsen blir med. Kapellet har bare plass til halvparten, så noen må nok stå, men seremonien tar jo ikke så mange minutter. Det blir litt drive through-wedding, og veldig, veldig gøy, sier Gjengedal.