DEBATT

Debatt: Teksting i NRK

Dagbladets synsing om NRK

Det er selvsagt ikke slik at NRK ønsker å rasere et fagområde og svekke en viktig del av vårt oppdrag og tilbud til publikum.

STYRKER NORSK SPRÅK: Omfanget av teksting i NRK øker, skriver artikkelforfatteren. Foto:  Gonzales Photo / NTB Scanpix 
STYRKER NORSK SPRÅK: Omfanget av teksting i NRK øker, skriver artikkelforfatteren. Foto:  Gonzales Photo / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I spalten «Signaler» 6. september kommer journalist Jon Rognlien med en rekke kritiske påstander og synsing om NRK og vårt tilbud til publikum. Ingen av påstandene blir forsøkt underbygget med dokumentasjon eller konkrete eksempler. I iveren over å kritisere NRK, virker det som om Dagbladet og Rognlien i dette tilfellet har parkert egne redaksjonelle krav til fakta og saklighet. Her er det så mange sleivspark – i alle retninger – at vi velger å forbigå de fleste.

DIREKTØR: Øyvind Lund.
DIREKTØR: Øyvind Lund. Vis mer

Men Rognliens freidige konklusjon om at «NRK nå vil rasere sitt eget tekstemiljø» kan ikke stå ubesvart. For det er selvsagt ikke slik at NRK ønsker å rasere et fagområde og svekke en viktig del av vårt oppdrag og tilbud til publikum.

Overordnet jobber NRK med at innhold på TV, radio, nett og mobil skal være tilgjengelig for alle. NRK har høye ambisjoner og skal oppfylle oppdraget som er gitt oss med hensyn til tilgjengelighet og universell utforming. Dette medfører at omfanget av teksting øker. Med dette som bakgrunn vurderer NRK om dagens organisering er hensiktsmessig, blant annet når det gjelder tilknytningsformer. Fram til i dag har alle tekstere i NRK vært frilansere. Derfor er det feil når Dagbladet skriver at fast ansatte mister jobben i NRK. Tvert imot har NRK nå tilbudt noen av teksterne fast ansettelse som følge av denne prosessen.

NRK skal bidra til å styrke norsk språk, identitet og kultur. En forutsetning for å oppfylle ambisjonen er at NRKs innhold er allment tilgjengelig. NRK er enig i at teksting med høy kvalitet er vesentlig for å nå dette målet.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer