Dagbladets tegneserie vekker internasjonal oppsikt

Tegneren Thomas Drefvelin sier at tegningen ikke er rettet mot en spesiell religion eller et spesielt folkeslag.

STRIPE: Det var denne tegneseriestripa som sto på trykk i Dagbladet i gårsdagens avis og som nå vekker oppsikt enkelte steder. Illustrasjon: Tomas Drefvelin/ Dagbladet
STRIPE: Det var denne tegneseriestripa som sto på trykk i Dagbladet i gårsdagens avis og som nå vekker oppsikt enkelte steder. Illustrasjon: Tomas Drefvelin/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Ei tegneseriestripe som sto på trykk i gårsdagens utgave av Dagbladet, vekker oppsikt i flere utenlandske medier. Tegneren Thomas Drefvelin har tegnet den parodiske stripa.   

Den israelske dagsavisen Haaretz siterer Simon Wiesenthal Center på at de oppfatter tegningen som antisemittisk.    

Også The Algemeiner omtaler tegneserien i Dagbladet i en sitatartikkel.   The Algemeiner er en jødisk avis i USA, og saken er trykket i den europeiske utgaven.  

Også på twitter har kritikk mot tegneserien dukket opp, fra enkelte hold.

Forsvarer tegningen Sjefredaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, er klar på at tegningen er av en slik karakter at den kan stå på trykk i Dagbladet.

- Det er ingen tvil om at virkemidlene her er kraftige. Men det er helt klart en ytring som kan passere i våre spalter og i offentligheten for øvrig, sier Markussen og fortsetter:

- Vi oppfatter tegningen dit hen at den ikke handler om en spesifikk tro eller ei gruppe. Jeg kan heller ikke lese av tegningen om det er en gutt eller ei jente vi ser her. Men slik jeg ser tegningen er det et forsøk fra tegneren på å illustrere det han oppfatter av praksisen med omskjæring, men det er ikke slik at han peker på spesielle folkeslag eller religioner i tegningen, sier Markussen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer