DEBATT

Debatt: HRS og statsbudsjettet

Dagbladets totale mageplask

Dagbladet har ikke bidratt med noe som helst på integreringsfeltet. Jo, forresten, det har avisen i perioden 1992 - 2002. Da jobbet jeg som journalist for dem.

KRITIKK: Hege Storhaug svarer på Dagbladets leder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KRITIKK: Hege Storhaug svarer på Dagbladets leder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Igjen setter Dagbladet en leder på trykk (8/10) som er full av løgn og fanteri. Det er trist, for et velfungerende demokrati er avhengige av troverdige medier.

Første feil: "Allerede i 1996 sa Hege Storhaug at det norske demokratiet ville gå til grunne uten drastiske tiltak." Påstanden er 100 prosent gal. Motbevis meg i så fall.

"Det skal godt gjøres å finne spor" etter HRS' "innsats" på "integreringsfeltet", sies det videre. At avisen våger å sette seg selv i en slik umulig forsvarsposisjon, er nærmest morsomt. Fakta er: HRS er den gruppen som beviselig har bidratt mest på feltet, men aldri med drahjelp fra Dagbladet. Aldri.

For hvor var avisen i 2003 da HRS gjorde banebrytende arbeid som å dokumentere de systematiske overgrepene de transkontinentale arrangerte ekteskapene ofte medfører, og som setter integreringen for herboende part i revers? Gå til arkivet deres. Dere ville verken ha 24-årsgrense eller tilknytningskrav for å beskytte norsk ungdom. (24-årsgrensen kom i 2017, 15 år etter at HRS foreslo den).

Hvor var Dagbladet i 2004 da vi satte "hjemsendelse/dumping" av barn ettertrykkelig på dagsorden? Vi snakker antakelig om tusener av barn som utsettes for dette årlig. I dag er det heldigvis bred politisk enighet om at denne praksisen er svært ødeleggende for det enkelte individs muligheter til å integrere seg. I arkivet sitt vil Dabladet se at vi fikk ingen drahjelp av avisen for å få realpolitiske løsninger på bordet. (Det gledelige er at Ap i fjor fremmet flere av HRS sine gamle tiltak, som for eksempel bøter når foreldre nekter å hente barna hjem.)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer