Dagboka fra Madonna-land

DORNOCH, Inverness (Dagbladet): Barnedåpen preger avisene. Frokosten er varm, ute er det tjukk tåke, og bryllupet holdes bak lukkede dører for familie og venner.

08.55:

Havregrøt med sukker, kanel og en dråpe skotsk whisky, det er frokosten sin på tradisjonelt vis her. Godt. Madonna er kultur light.

09.25:

Tid for aviser: «Ears we go,» skriver Scottish Mirror over hele side en, bilde av de stolte foreldrene og lille Rocco med en kaninlue. To ører som stikker opp, derfor tittelen.

To sider til bruker avisa med tittelen «My Rocco bye baby» .

09.40:
Lokalavisa «The Northern Times» melder at en mann hadde kommet seg inn i Dornoch-katedralen med kamera under barnedåpen, han ble kastet ut til det ventende politiet.

09.55:
Påfyll av svart kaffe og tabloiden Daily Record... «RICH BABY» er ordspillet på hele side 1. Mor og far hadde kjøpt inn en Versace-drakt til 40 000 kroner til bruk under dåpen. Avisa bruker fire på å fortelle folket om det som skjer.

10.10:
Tåke, men The Sun skinner. Med tittelen «What's up Roc?» . The Sun bruker to sider til, blant annet et bilde av pappesken med den franske bryllupskaka.

10.25:
The Herald tar for seg fenomenet Madonna over tre sider, kommenterer og forteller under tittelen «Baby Rocco steals the christening show» . Presten Susan Brown forteller at den eneste som ikke felte en tåre under dåpen var Rocco, han sov og så våknet han. Med et smil.

10.30:
De tunge avisene i Storbritannia tar også godt tak i Madonna og styret rundt henne. The Daily Telegraph har et stort bilde på side 1, og ei side inne i avisa. Så ikke skyld på oss tabloide.

10.45:
Avreise mot Skibo-slottet, der bryllupet skal finne sted. Kaos ved inngangen. Politisperringer og store kamerabiler. Ingen ser slottet, det ligger langt inne på området, dekket av skog og steingjerder. Vakter ved alle innganger. Tenk deg at Madonna hadde giftet seg på kong Haralds slott og det nærmest du kom var Sentralstasjonen.

11.40:
På kafé i Dornoch, en lokal tiåring smiler. Han hadde samlet sammen ti gjenglemte kjøkkentrapper fra pressen, solgt dem og fått en julegave i pund.

1 2.00:
Lunsj.

13.00: Venting utenfor Skibo. Ingenting skjer. Ryktene forteller om et gedigent party natt til i går med komikeren Ali G sammen med Gwyneth Paltrow.

14.15:
Venting i bilen, tåka er tjukk. Sovnet.

15.30:

To Range Rovere ut av porten, ingen kjente. Snart skal Madonna og Guy vies.

16.00 til 20.00:
Ser på en gammel kirkeruin, noen oljerigger, leser og venter. Paret har sagt de vil sende ut et bilde til pressen, men ikke når. På tide å komme seg hjem via Aberdeen, 15 mil unna, ettersom alle fly fra Inverness er overbooket. Snart er det «the best of Sølvguttene».

VANT MOT PRESSEN: Først fikk hun døpt sin sønn Rocco, så ble hun viet til Guy Ritchie og endelig vant Madonna slaget mot pressen.