Musikkanmeldelse: Unge Ferrari - «Romeo må dø»

Dagboken til en gal mann

Mesterlig balansegang mellom lykke og tragedie.

Foto: Michael Ray VC Angeles
Foto: Michael Ray VC Angeles Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få sjangre beskriver mannlig følsomhet bedre enn R&B-en, som på sitt beste balanserer hårfint vakkert mellom kjepphøy selvsikkerhet og sårbar selvransakelse. Etter å lenge ha vært uglesett, opplever stilarten nå en ny vår på det norske popmarkedet – i stor grad takket være suksessen Unge Ferrari har opplevd siden gjennombruddet i begynnelsen av 2015.

Allerede påvirket av den amerikanske rapscenens stadig mer emosjonelle uttrykk, følger landets yngre garde rap/R&B-artister Nora Collective-sangerens ledelse, men har enn så lenge igjen å nå opp til Ferraris unike kombinasjon av melodiforståelse, vokal, et levd liv, og ikke minst kunnskap om sjangerens mest sexy krinker og kroker.

Alt sammen ettertrykkelig showcaset på EPen «Romeo må dø», hvor hovedpersonen blant annet anerkjenner arven fra de originale R&B-thug’ene i Jodeci gjennom snasen gjenbruk av klassikeren «My Heart Belongs To U» («Jodeci 969»).

Bare én av mange detaljer som gjør skiva til en gavepakke for lyttere flasket opp på 90- og tidlig 00-talls R&B. Ferraris største styrke viser seg likevel i evnen til nevnte balansegang, enten vi serveres hyllester til kjærligheten («Født på en øy», «Minner fra en tid») eller velkjente beskrivelser av kompliserte forhold («Venstre» – med utsøkt gjestevokal fra danske Medina) og ubesvarte følelser («Nummer en»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer