Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagboken

Kjærlighetsfilm som neddynges av sentimentalitet.

FILM: «Dagboken» er spekket med ingredienser som kunne gjort den til en storslagen kjærlighetsfilm. Filmatiseringen av Nicholas Sparks bestselger «The Notebook» er en estetisk nytelse på filmlerretet. Men filmen beveger ikke; den er omtrent så flat som en middels såpeopera.

Handlingen foregår på to tidsplan. I nåtid handler det om en gammel mann (James Garner) som leser for en senil kvinne (Gena Rowlands) på et pleiehjem hvor de begge er pasienter. Det er en kjærlighetshistorie han leser, og gradvis blir kvinnen oppslukt av handlingen og vil vite hvorledes forholdet mellom bokas Noah og Allie ender.

Historien om Noah (Ryan Gosling) og Allie (Rachel McAdams) er tidfestet til før, under og etter annen verdenskrig. Noah er fattig sagbruksarbeider som faller - så ettertrykkelig at han er i ferd med å kaste seg ut fra et pariserhjul - for den rike sommergjesten Allie. Hun er en «southern belle» fra Charleston, vant til å ferdes i plantasjemiljø med vakre hester, prangende biler og store diamanter. Klasseforskjellen er simpelthen for ruvende til at foreldrene hennes kan akseptere forholdet.

Krigen bidrar også til at de ikke ses på mange år. Allie har funnet en annen mann idet hun finner ut at hun må oppsøke Noah en siste gang. Det gnistrer innimellom av god kjemi mellom de unge skuespillerne. Mellom de eldre blir sentimentaliteten så tung at hele historien blir seig og klissete.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media