Dagen etter den nederlandske avisas terrorforside, kom Aftenposten med denne varianten

- Vi ble litt overivrige i presset opp mot deadline.

LIKE: Det er ikke stor forskjell mellom Aftenpostens og nederlandske NRCs terrorforsider. Nederlenderne var først ute i går og Norges største avis kopierte. Nå legger Aftenposten seg flate. Faksimile: NRC og Aftenposten
LIKE: Det er ikke stor forskjell mellom Aftenpostens og nederlandske NRCs terrorforsider. Nederlenderne var først ute i går og Norges største avis kopierte. Nå legger Aftenposten seg flate. Faksimile: NRC og Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter store katastrofer og tragiske hendelser er det ikke uvanlig å lage respektfulle, følelsesladede forsider, helt og holdent dedikert til hendelsene, uten å slenge på andre forstyrrende saker rundt hovedoppslaget.

Det gjorde også Aftenposten i dag - med et uhyggelig bilde fra metrotunnelen Maelbeek i Brussel like etter bombene som tok livet av 21 mennesker.

Den sobre forsideteksten «Madrid, London, Paris, Istanbul, København, Brussel» spiller på byer i Europa som er rammet av terrorangrep de siste 15 årene. 

Observante avislesere, som Inge Matland i Mediablikk, har imidlertid plukket opp at den nederlandske avisa NRC hadde nærmest identisk forside i går.

Den eneste endringen desken i Norges største papiravis har gjort er å legge på ordet «København».

Aftenpostens nyhetsredaktør Håkon Borud legger seg flat når Dagbladet tar kontakt.

- Det ble laget veldig mange forsider etter den forferdelige terroraksjonen i Brussel, og vi falt for dette utrykket. Så ble vi litt overivrige i presset opp mot deadline og glapp på krediteringen. Den skulle vært med, sier Borud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer