Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagen etter den nederlandske avisas terrorforside, kom Aftenposten med denne varianten

- Vi ble litt overivrige i presset opp mot deadline.

LIKE: Det er ikke stor forskjell mellom Aftenpostens og nederlandske NRCs terrorforsider. Nederlenderne var først ute i går og Norges største avis kopierte. Nå legger Aftenposten seg flate. Faksimile: NRC og Aftenposten
LIKE: Det er ikke stor forskjell mellom Aftenpostens og nederlandske NRCs terrorforsider. Nederlenderne var først ute i går og Norges største avis kopierte. Nå legger Aftenposten seg flate. Faksimile: NRC og Aftenposten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter store katastrofer og tragiske hendelser er det ikke uvanlig å lage respektfulle, følelsesladede forsider, helt og holdent dedikert til hendelsene, uten å slenge på andre forstyrrende saker rundt hovedoppslaget.

Det gjorde også Aftenposten i dag - med et uhyggelig bilde fra metrotunnelen Maelbeek i Brussel like etter bombene som tok livet av 21 mennesker.

Den sobre forsideteksten «Madrid, London, Paris, Istanbul, København, Brussel» spiller på byer i Europa som er rammet av terrorangrep de siste 15 årene. 

Observante avislesere, som Inge Matland i Mediablikk, har imidlertid plukket opp at den nederlandske avisa NRC hadde nærmest identisk forside i går.

Den eneste endringen desken i Norges største papiravis har gjort er å legge på ordet «København».

Aftenpostens nyhetsredaktør Håkon Borud legger seg flat når Dagbladet tar kontakt.

- Det ble laget veldig mange forsider etter den forferdelige terroraksjonen i Brussel, og vi falt for dette utrykket. Så ble vi litt overivrige i presset opp mot deadline og glapp på krediteringen. Den skulle vært med, sier Borud.

Hele Norges coronakart