- Dagens dataspill er bare søppel

Atari-skaper Bushnell savner det sosiale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dagens dataspill er i et kappløp på vei mot bunnen. De er bare søppel, noe som gjør meg trist.

Disse ordene kommer fra Nolan Bushnells munn, og Bushnell er ingen hvemsomhelst i spillsammenheng. I 1971 lagde han spillet «Pong», og året etter startet han spillselskapet Atari - som etterhvert skulle lede an i spillverdenen i årene som fulgte.

Uttalelsene hans kommer i et intervju med Electronic Design, og det fremkommer at Bushnell mener at dagens spill ikke er så sosiale og moro som han mener de burde være, men er preget av skyte- og slåssespill. 

I årene etter Atari ble Bushnell også kjent som grunnlegger av pizza-kjeden Chuck E. Cheese. Han har nå tatt blandingen av mat og spill ett steg videre med uWink - en restaurant der alle rundt bordet kan spille sammen mens de spiser.

- Sosiale spill representer noe som har vært savnet. De flese brettspill kjøpes av kvinner, til familien. Det er denne delen av spillverdenen som kan bli forbedret. Vi pleide å ha familier som satt ned og spilte sammen. Mange av dagens dataspill er veldig isolerende. Du ser ikke mor og far, søster og bror, sitte sammen som når de spilte for eksempel «Monopol», sier Bushnell, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer