HØYLYDT: Dagens Næringsliv vant SKUP-prisen 2010 for avsløringen av kameraderi i forsvaret. Vinnerteamet bestod av fra venstre Gøran Skaalmo og Trond Sundnes. Foto: Bjørn Grimstad / SCANPIX
HØYLYDT: Dagens Næringsliv vant SKUP-prisen 2010 for avsløringen av kameraderi i forsvaret. Vinnerteamet bestod av fra venstre Gøran Skaalmo og Trond Sundnes. Foto: Bjørn Grimstad / SCANPIXVis mer

Dagens Næringsliv fikk Skup-prisen

For avsløring av kameraderi i Forsvaret.

||| (Dagbladet): Det melder Stiftelsen for en kritisk og undersøkende presse på sine nettstedet. Den årlige Skup-konferansen finner sted i Tønsberg denne helga.

Vårt stolteste øyeblikkVinnerreportasjen var døpt «Under Radaren» i påmeldingen til Skup. Reportasjeserien kan leses på DNs nettsider.

- Tusen takk, men det er en person som skal ha mer ære for dette enn alle andre, og det er Trond. Da jeg sa at jeg tvilte på at dette ville bli vårt stolteste øyeblikk, hadde han så jævlig tro på den saken, sa Skup-prisvinner Gøran Skaalmo i sin takketale.

Trond Sundnes, også kjent som en guru i offentlighetslov og postjournalsøk, benyttet anledningen til å rose arbeidsgiveren.

- I et år som i fjor, var det sykt deilig å få bruke så mye tid på en merkelig radar-sak ingen egentlig fulgte med på, sa Sundnes. 

ÆresprisSkup feirer i år sitt 20-årsjubileum. Derfor ble det i år delt ut en pris for den beste gravesaken gjennom stiftelsens historie. Her gikk ifølge NTB Siri Gedde-Dahl, Anne Hafstad og Alf Endre Magnussen i Aftenposten seirende ut for sine avsløringer i Vannverkskandalen på Romerike i 2005. Vannverkssjefen Ivar T. Henriksen og hans sønn ble i etterkant av avsløringene dømt for grov korrupsjon og grov økonomisk utroskap. Henriksen fikk åtte års fengsel og ble dømt til å betale 60 millioner kroner i erstatning, men har anket dommen.
Fikk tipsJuryen valgte i år å dele ut fire diplomer og en pris. Skup-prisen er på 50 000 kroner, en forgyllet kube og et diplom.

- Årets Skup-vinnere fikk et tips om en markedspris mellom to selskaper ingen av dem hadde hørt om. Resultatet ble en avsløring av dimensjoner inneholdende drittpakker, pengesløsing i milliardklassen og misbruk av offentlige støtteordninger, sa juryleder Thor Woje, sjefredaktør i Romerikes Blad, før vinneren ble avslørt.

Begge har vunnet Skup-prisen tidligere, men det er første gangen de vinner den sammen.