Dagens Næringsliv frikjent av PFU for fotballfrue-portrett

Men burde opplyst om journalistens vennskap med pr-rådgiver.

FIKK SNAKKE UT: Nå må Dagens Næringsliv forsvare at de lot kompisen til Caroline Berg Eriksens pr-rådgiver portrettere henne i avisa. Her er bloggeren fotografert for en reportasje i Dagbladet da hun deltok i "Skal vi danse". Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FIKK SNAKKE UT: Nå må Dagens Næringsliv forsvare at de lot kompisen til Caroline Berg Eriksens pr-rådgiver portrettere henne i avisa. Her er bloggeren fotografert for en reportasje i Dagbladet da hun deltok i "Skal vi danse". Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag behandlet Pressens faglige utvalg (PFU) to lesere av Dagens Næringsliv sin klage på avisas store intervju med bloggeren Caroline «fotballfrue» Berg Eriksen den 17. januar i år.

Utvalget fastslår, etter en samlet vurdering, at DN ikke har brutt god presseskikk, selv om artikkelens journalist Jonas Forsang er en nær venn av bloggerens pr-rådgiver Magnus Rønningen.

Det fordi det ikke er dokumentert at Rønningen har hatt noe mer med artikkelen å gjøre enn å formidle journalisten et telefonnummer - og på tross av PFU-medlemmet Liv Ekebergs sarkastiske påpekning av at pr-rådgiveren ikke hadde gjort jobben sin dersom han ikke hadde forberedt Eriksen, lest sitatsjekken og prøvd å «spinne» saken i positiv retning for sin klient.

Ekeberg, som er journalist i Agderposten, mente DN burde bli felt og tok dissens på avgjørelsen.

Burde opplyst om kopling - Når det er hardt mediekjør mot noen, er det en grei side av journalistikken at vedkommende kan få snakke ut et sted. Den artikkelen vil isloert sett kunne oppfattes som et mikrofonstativ. Men det er nyttig for publikum å høre også den siden av saken, sier allmenhetens representant, filosof Henrik Syse, i PFU i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.