Dagens Næringsliv innrømmer plagiat, sitatfusk og fabrikkerte kilder

Sjefredaktøren beklager . Journalisten som innrømmet fusket er ferdig i avisen. - Jeg kjenner ikke til Dagens Næringsliv, sier professor som er «intervjua» i saken.

DN BEKLAGER: Saken «Klagemuren» innehold flere feilaktige framstillinger, innrømmer DN-redaktør Amund Djuve. Foto: Merete Skogrand / Dagbladet
DN BEKLAGER: Saken «Klagemuren» innehold flere feilaktige framstillinger, innrømmer DN-redaktør Amund Djuve. Foto: Merete Skogrand / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagens Næringsliv fjernet mandag formiddag en artikkel fra sine nettsider etter å ha innrømmet at saken inneholder fusk, plagiat og fabrikkerte kilder.

Den sto på trykk som en fleresiders reportasje i lørdagens utgave av avisa under tittelen «Klagemuren». 

Artikkelen inneholder kopiert materiale fra andre medier, trykket uten kildehenvisning.

DNs sjefredaktør innrømmer og beklager fusket i en melding på DNs nettsider. DN - Vi beklager sterkt «I artikkelen «Klagemuren» som ble publisert i DN Magasinet lørdag 25. juli, er flere beskrivelser og sitater tilsynelatende innhentet av DNs reporter i virkeligheten hentet fra en artikkel i magasinet The New Yorker uten at vi har oppgitt magasinet som kilde», skriver sjefredaktør Amund Djuve.

I saken gir Dagens Næringsliv inntrykk av å ha snakket med en rekke personer om overdreven klagevirksomhet sommerstid. Realiteten er at avisa har kopiert og oversatt sitater fra The New Yorker, innrømmer sjefredaktøren i avisa. 

DN-«intervjua» professor: - Kjenner ikke til DN I saken er også den anerkjente journalistikkprofessoren og forfatteren Todd Gitlin ved Columbia University tilsynelatende intervjua.Han forteller til Dagbladet han aldri har snakket med den norske avisa.- Jeg husker jeg ga sitatene til New York Times. Jeg har ikke gjentatt dem i noe nylig intervju med Dagens Næringsliv. Jeg kjenner ikke til denne avisa, skriver han i epost til Dagbladet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer