Dagens Næringsliv må nedbemanne

Kutter over 20 stillinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Finansuro og sviktende inntjening har ført til at det ene mediehuset etter det andre har meldt om sparetiltak og nedbemanning den siste tiden.

Dagens Næringsliv (DN) har i mange år vært blant de norske avisene som har klart seg best økonomisk og opplagsmessig. Men i dag ble de ansatte informert om at også de må kutte stillinger.

Over 20 stillinger

- Det dreier seg om i overkant av 20 stillinger. Vi skal ha en prosess hvor vi ser hvor mange om vil søke på sluttpakker, sier konsernsjef Gunnar Bjørkavåg NHST Group til Dagbladet.no.

Han vil ennå ikke si om det dreier seg om åpne eller styrte sluttpakker, eller hvor mange av stillingene som skal tas i redaksjonen. Det skal nå forhandles med de ulike klubbene, og Bjørkavåg regner med at sluttpakkene vil bli lagt fram i begynnelsen av desember.

Det er nå 215 ansatte i avisa.

DNs utgiver NHST Group er nødt til å forbedre resultatet med 80 millioner kroner. Hittil har de klart å finne måter å spare 55 millioner, blant annet ved å kutte 25 stillinger i konsernet. 25 millioner til skal nå kuttes gjennom nedbemanningen.

- Det er jo en ubehagelig situasjon, men nødvendig, sier han.

<strong><B>MÅ NEDBEMANNE:</strong></B> DN-redaktør Amund Djuve.
MÅ NEDBEMANNE: DN-redaktør Amund Djuve. Vis mer

15 millioner satt av

Ifølge Journalisten.no har allerede mellom seks og åtte personer fått tilbud om beregning av AFP, blant dem tidligere politisk redaktør Stein B. Hauglid.

Sjefredaktør Amund Djuve sier til Journalisten.no at det er satt av 15 millioner kroner til sluttpakkene.

Dagens Næringsliv må nedbemanne

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer