DEBATT

Innvandringspolitikk:

Dagens skeive ressursbruk er ikke rettferdig

Vi er inne i en migrasjonspolitisk brytningstid, i møtet med en ny virkelighet.

NY VIRKELIGHET: Vi er inne i en migrasjonspolitisk brytningstid, i møtet med en ny virkelighet, skriver Masud Gharahkhani, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Nina Hansen
NY VIRKELIGHET: Vi er inne i en migrasjonspolitisk brytningstid, i møtet med en ny virkelighet, skriver Masud Gharahkhani, Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Personer med hjertet på riktig sted, lang erfaring og store kunnskaper, konkluderer ulikt i diskusjonen om norsk asyl- og innvandringspolitikk.

Jeg kunne ha nevnt mange i denne kategorien som deler min tilnærming. Samtidig har jeg dyp respekt for at Flyktninghjelpens Pål Nesse og andre er uenige i deler av min kronikk i Dagbladet 14. april. Argumentets kraft må uansett gjelde, og ingen har foreløpig gått inn på mine hovedpoenger.

Jeg pekte på at UNICEF Norge gir skolegang og framtidshåp for 500 000 barn i flyktningleirer med pengene fra fjorårets TV-aksjon.

I kontrast gikk penger fra bistandsbudsjettet tilsvarende 27 slike TV-aksjoner, til behandling av migranter på norsk jord i 2016.

Jeg kunne ha lagt til at Sverige på et tidspunkt brukte mer penger på egne asylinnvandrere enn UNHCR brukte på alle verdens flyktninger.

Jeg er selvsagt enig i at advokater bare gjør jobben sin, og mange mer enn det. Det er ikke rettssikkerhetsgarantiene jeg problematiserer, men den skeive ressursbruken. Mitt hovedpoeng står fast: Dette er ikke rettferdig.

Dagens praksis legges til grunn for argumentasjonen. Det etterlates samtidig et inntrykk av at den vestlige verden har et etablert, felles og nærmest velfungerende asylsystem i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer