- Dagens spill er bare avledninger

Økte budsjetter hindrer innovasjon, hevder spillveteran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): David Crane startet sin karriere i spillbransjen i Atari som programmerer på slutten av 70-tallet, før han var med på å skape verdens første tredjepartsutvikler, Activision.

Der skapte han blant annet klassikerene «Pitfall» og «Ghostbusters». Han lager spill den dag i dag i firmaet Skyworks, og følger fortsatt filosofien at spill skal være enkle og morsomme.

Ikke alle andre spillutviklere tenker likt som ham, noe vi tydelig kan se på de storslåtte prosjektene som ruller ut om dagen. Dette innebærer også økte utviklingsbudsjetter, noe som ifølge Crane klart påvirker selve innholdet.

- Dagens spillbransje er blitt svært avledningsbasert, og grunnen til det er størrelsen på budsjettene. Hvis du må bruke 20 millioner dollar på å utvikle et spill, er det vanskelig å gå til bakmennene og si «jeg vil lage et kult spill som du ikke har sett maken til før». Da vil de si «hvordan skal jeg vite om jeg vil investere 20 millioner i et spill jeg ikke har sett maken til før?», sier Crane i et intervju med GameDaily.

Det er ifølge Crane vanskelig å overbevise investorer om at et innovativt spill kan bli bra, ettersom det ikke ligner på en tidligere suksess. Stikkordet er enkelt og greit «risiko».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer