KOMMENTARER

Dagens spontane likestillingsrant fra hvit mann som pusher 50

Jeg vil også ha ros for å kombinere jobb og barn!

Hvis det er slik en prestasjon å kombinere en lederjobb og familie, hvorfor er det bare kvinner som får oppmerksomhet rundt dette? Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Hvis det er slik en prestasjon å kombinere en lederjobb og familie, hvorfor er det bare kvinner som får oppmerksomhet rundt dette?
Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Kvinnelige ledere får stadig ros for hvordan de kombinerer «barn og jobb». Sist i nomineringen av «Årets kvinnelige medieleder» (bra pris! Bra tiltak!), der nominerte kvinnelige ledere hylles for å kombinere jobb og familie.

Hvis det er slik en prestasjon å kombinere en lederjobb og familie, hvorfor er det bare kvinner som får oppmerksomhet rundt dette? Har ikke mannlige ledere barn? Jo, det har vi.

Jeg vil også ha ros for å kombinere jobb og barn!

Pokker heller. Her løper man rundt og har lederjobb og to barn. Jeg er på fotballtreninger, har hatt våkenetter, hjelper med lekser, kjøper klær til gutta, henter og bringer og smører matpakker mens ferieavvikling, regnskapstall og strategiplaner svirrer i bakhodet.

Det er travelt, men jeg synes det er helt topp!

Og ja, jeg er ironisk her. Jeg har ikke behov for noe pappamedalje (joa, litt), og drømmer ikke (joa, litt det og) om å bli nominert til «Årets mannlige medieleder».

DET VIKTIGE: Det blir feil å gjøre familie- og karrierespagaten til et individuelt prosjekt.

Jeg vil ikke vite hvilke ledere som greier å gjøre jobben sin og mate ungene samtidig. Det tar jeg for gitt at de gjør. Jeg vil vite hva arbeidsgivere gjør for å gjøre det mulig å kombinere familie og karriere, slik at man slipper å ta det valget.

Sånn. Må avslutte her. Jeg skal hente ungene i dag og har dårlig tid.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer