Dagfinns kveld

Et show i «Dave Allen-tradisjonen», sier Dagfinn Lyngbø om TV2s nysatsing «God kveld, Dagfinn!».

Dave Allen var en irsk komiker mange norske seere vil huske fra 70-tallet. Han satt på en barkrakk og fortalte vitser i sin egen komiserie på tv.

Sist helg fikk Lyngbø komiprisen for en kategori han ikke arbeider i, beste komedie- og revyartist. I kveld har han premiere på TV2 med sitt nye show i en komigrein han kjenner godt - nemlig stand-up. Eller, kanskje heller;: sit-down.

Han er aleine på scenen, med bare et glass vann som selskap. Likevel hyler publikum av latter.

- Det er et ganske farlig konsept. Én mann og hans vitser. Det blir som en humorens giljotin. Faller bladet nå? Det er ekstremsport, sier Lyngbø og skriver de siste autografene etter at publikum har applaudert lenge og vel og studiolyset er slokket.

David og Goliat

12 show skal han gjøre på skjermen i høst. Fire er innspilt allerede.

- Vi venter et par uker med de neste, så vi kan justere underveis, om nødvendig. Men jeg føler at det gikk ganske bra, selv om det er vanskelig å vurdere seg selv. Publikum i salen lo jo, men det gjenstår å se om det når igjennom tv-skjermen.

Det er en stor premierekveld på TV2 i kveld, mens NRK kommer med sine høstkanoner om et par uker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da skal jeg konkurrere direkte mot Fredrik Skavlan. Det blir vel litt David mot Goliat, sier Lyngbø, før han ombestemmer seg.

- Nei, det blir Aalesund mot Rosenborg. Men cup er cup!

Eget liv

Det er ingen tilfeldighet at showet heter «God kveld, Dagfinn!». Det er hans liv, hans nærmeste og hans kjære det handler om.

- Stort sett alt jeg har gjort som standupartist er basert på opplevelser i det virkelige liv. Med noen modifikasjoner. Sier jeg «forrige uke», kan det være to år siden, sier Lyngbø.

- Vi kjenner din mor ganske godt?

- Når man bruker privatlivet, og hun er ganske sentral, så blir det sånn. Jeg tror hun bare synes det er gøy. Hun ler, og da kjenner hun seg igjen. Hadde jeg utlevert mine nærmeste på en måte de ikke kjente seg igjen i, ville det vært noe helt annet. Da kunne de blitt støtt. Ellers er det bare moro.

- Kjæresten din hører vi også mye om...

- Pernille (Sørensen) har ikke noe imot det. Hun er jo også komiker og fikk komipris som årets beste nykommer. Vi prøver å unngå å snakke jobb hjemme, selv om humor er en stor del av livet vårt. Likevel, vi ler nok mer enn gjennomsnittsparet, sier Dagfinn Lyngbø.

SOLO: Mutters aleine sitter Dagfinn Lyngbø på scenen, forteller historier med glimt fra sitt eget liv, og får publikum til å vri seg av latter. Det er blitt to komipriser så langt. I kveld har han premiere på sitt nye show på TV2.<!--FOTO-->