The Lovie Awards 2020:

Dagladet knuste CNN!

Enda en internasjonal prestisjepris til fortellingen om hvordan det oppleves å miste seg selv til demens.

INTERNASJONAL HYLLEST: Jannicke Granrud er ung demensrammet. Hun og samboer Hildegunn slapp Dagbladet nært på livene sine, og resultat har høstet gull i gjev internasjonal pris. Foto: Siv Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets «Reisen inn i demensen» vant torsdag gull i den internasjonale kåringen Lovie Awards, og danket dermed ut blant andre CNN. Den gjeve prisen ble tildelt i kategorien «Best Writing, Editorial». I tillegg vant saken publikumsprisen i samme kategori.

Lovie Awards kårer hvert år de beste digitale artiklene, nettstedene og appene i Europa. I år var det nærmere 1000 nominerte fra mer enn 30 land, og 55 000 stemmer ble avlagt til publikumsprisen.

«Reisen inn i demensen» handler om Jannicke Granrud, som er rammet av demens midt i livet. Skadene i hjernen hennes er allerede omfattende, hun klarer ikke lenger å ta vare på seg selv. Men ulikt mange alzheimer-syke har Jannicke fortsatt evnen til å uttrykke seg. Journalist Trude Lorentzen og fotograf Siv Seglem så potensialet for en unik fortelling: Mens Jannicke ennå kan bruke språket, ville de lytte til henne og grave inn i det som bare Jannicke selv kan gi svar på.

- Stort og spesielt

Resultatet er blitt en digitalfortelling i tolv kapitler, med uovertruffen fremdrift og kraft. Kapitlene tar for seg Jannickes tilstand fra ulike vinkler: hvordan de merket at noe var galt med Jannicke, beretningen om Alois Alzheimer, hvordan diagnosen stilles, hvorfor akkurat Jannicke ble syk, mestringsstrategier, jakten på en kur, hvordan kjæresten holder ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer