Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

«Daglig skammer jeg meg over at vi har så dårlig råd»

Brev til kongen.

KONGELIG BUDSKAP: Hva vil du fortelle kong Harald om ditt liv? spurte Dagbladet og filmskaperen Hisham Zaman, i forbindelse med Zamans film «Brev til kongen». Dette er et av de beste bidragene. 
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
KONGELIG BUDSKAP: Hva vil du fortelle kong Harald om ditt liv? spurte Dagbladet og filmskaperen Hisham Zaman, i forbindelse med Zamans film «Brev til kongen». Dette er et av de beste bidragene. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Debattinnlegg
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen ord fra et annet perspektiv: Det er mange grunner til at folk som jeg jobber som assistenter for eksempel i en barnehage, selv om jeg er over 40. Valg angående utdanning har ikke vært av de mest strategiske. Og nå som voksen med barn er det vanskelig å gjøre noe med det.

Vi har ikke råd til at jeg skal gå mer på skole. Så gjør man den jobben man har fått, trives greit med det. Problemet er man kan jo ikke leve av lønna. Det er en nødvendig jobb, men daglig skammer jeg meg over at vi har så dårlig råd. Det er denne skammen som tynger meg. Sammenliknet med folk i fattigere land, er vi jo rike men det er vanskelig å tenke sånn, når jeg hele tiden ser rundt meg at folk har så god råd.

Overfor barna mine ikke minst. Vi drar aldri til Syden, eller på hytta, trener på treningssenter, eller har en trygg, ny bil. Vi har den eldste bilen med de eldste dekkene på.

Heldigvis kan man jogge gratis, høre på radio gratis.

Man er ikke dum selv om man har en dårlig betalt jobb. Jeg hører helst på P2, er interessert i sunn mat, så vi har kjøkkenhage. Leser bøker fra biblioteket. Drar på telttur i sommerferien.

Det er altså skammen, det er faktisk kongefamilien med på å vise, forskjellen det er mellom oss her i landet. Unnskyld men sånn er det for meg.

Jeg ønsker meg verdighet, det er faktisk en viktig jobb vi gjør, slitsom og krevende.

Takk for oppmerksomheten, jeg ønsker å være anonym, for jeg skammer meg.

Hele Norges coronakart