Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagnys (25) låt delt mer enn Ellie Goulding og Sia

Tromsø-kvinnens debutsingel har fått nær en halv million avspillinger på litt over en uke.

SLÅR AN: Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø lager musikk under artistnavnet Dagny. Singelen «Backbeat» har over en halv million avspillinger på Spotify, og har tidligere denne uken vært blant verdens mest delte låter, ifølge Spotify. Foto: Pressefoto
SLÅR AN: Dagny Norvoll Sandvik fra Tromsø lager musikk under artistnavnet Dagny. Singelen «Backbeat» har over en halv million avspillinger på Spotify, og har tidligere denne uken vært blant verdens mest delte låter, ifølge Spotify. Foto: Pressefoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den London-bosatte artisten Dagny Norvoll Sandvik har rukket å få stor oppmerksomhet rundt sin debutsingel «Backbeat» siden den traff digitale musikkavspillere 25. september.

Låten har blitt radiolistet på både NRK P1 og P3, og hadde om lag 450.000 avspillinger på Spotify på litt over en uke.

I tillegg har «Backbeat» ligget relativt høyt på Spotifys Global Viral-liste i flere dager denne uken, noe som betyr at Sandviks låt har vært blant verdens mest delte, ifølge PR-manager i Spotify, Malin Cumzelius.

Tidligere denne uken hadde «Backbeat» en høyere listeplassering enn både Ellie Gouldings «On My Mind» og Sias «Alive».

- For å komme inn på den globale listen kreves så klart mye delinger, da vi har 75 millioner musikkelskere som streamer og deler musikk hver dag, sier Cumzelius til Dagbladet.

Slår an i USA Hun forteller at «Backbeat» har slått spesielt godt an i USA, Mexico og England.

- Låten hadde 450 000 avspillinger på Spotify på litt over en uke. Hvor vanlig er det?

- For en debuterende artist som ikke har sluppet noe tidligere er det en stor prestasjon å få så mange streams på bare en uke, sier Cumzelius.

Hun legger til at norsk musikk gjør det veldig bra akkurat nå.

- Vi har sett at remixer fra både Lido og Matoma har vært med høyt på Spotifys Global Viral-liste, men også Aurora, Nico & Vinz og Kygo har gjort det veldig bra.

- Sterk låt Musikksjef Mats Borch Bugge i NRK P3 forteller at de har fulgt med på Dagny en stund.

- Hva gjorde at «Backbeat» ble listet på P3?

HAR FULGT MED: Mats Borch Bugge er musikksjef i NRK P3, som har radiolistet «Backbeat». Han forteller at de la merke til Dagny for halvannet år siden. Foto: Anders Grønneberg
HAR FULGT MED: Mats Borch Bugge er musikksjef i NRK P3, som har radiolistet «Backbeat». Han forteller at de la merke til Dagny for halvannet år siden. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

- Det er en sterk låt fra en relativt ny, norsk artist. Vi la merke til henne for halvannet år siden, da hun lastet opp en ok låt på Urørt, sier Bugge til Dagbladet.

Til å være et så ubeskrevet blad synes P3-musikksjefen at 450 000 avspillinger på Spotify kort tid etter slippet er et relativt høyt antall.

- Samtidig er det snakk om en to ukers periode, og til sammenlikning har mer etablerte artister som Gabrielle til vanlig om lag 500.000 avspillinger i løpet av én uke, sier musikksjefen.

- Hvilket potensiale ser du i Dagny som artist?

- Dagny har en sterk stemme, det kan man komme langt med. Jeg har ennå ikke sett henne live, men hun er etter sigende trygg på scenen. Det lover godt.

Har fått mailer fra hele verden Da Dagbladet snakker med Sandvik på formiddagen norsk tid er hun i ferd med å gå i seng. 25-åringen befinner seg nemlig i Los Angeles, der hun skal gå på flere møter i løpet av de nærmeste dagene.

- Det er møter som har kommet i stand etter at singelen ble sluppet. Jeg tør nesten ikke si så mye om det. Jeg må nesten bare se hvordan det blir, sier hun hemmelighetsfullt.

Sandvik har plateselskap i både Norge og England, og røper at det er veldig mye spennende som skjer rundt henne nå.

- Det har vært så utrolig mye gode tilbakemeldinger. Vi har fått mailer fra hele verden, egentlig. Man må alltid forberede seg på at det kan bli både det ene og det andre, selv så mye man lager det beste materialet man kan.

- Mer baller - Tenkte du at dette var en låt som kunne slå an?

- Det var ei låt som skilte seg ut låtskrivermessig. Jeg har fått litt mer baller, og kanskje sluppet meg litt mer løs, og vært mer fri. Jeg tror det kommer gjennom i den nyere musikken. Jeg hadde en god feeling på låta, men man kan aldri bestemme seg for at en hit skal bli en hit, sier Sandvik.

Som 17-åring ble hun kåret til «Årets ansikt» på Chateau Neuf i Oslo, og fikk modellkontrakt og reise til New York. Men det var ikke modell Sandvik skulle bli.

I LA: Denne uken er Dagny Norvoll Sandvik i Los Angeles for å gå på musikkrelaterte møter. Med hvem vil hun ikke si noe om. Foto: Privat
I LA: Denne uken er Dagny Norvoll Sandvik i Los Angeles for å gå på musikkrelaterte møter. Med hvem vil hun ikke si noe om. Foto: Privat Vis mer

- Jeg vil ikke si at jeg på noe tidspunkt jobbet som profesjonell modell. Musikk har alltid vært det som jeg er mest glad i, og som jeg liker mest å holde på med. For å si det rett ut så var modellkarrieren ganske kort, smiler Sandvik.

Hun forteller at planen videre er å fortsette å skrive og spille inn masse låter, og spille masse konserter.

- Skal du spille i Norge?

- Ja, definitivt, sier Sandvik.

- Jeg er bosatt i London og satser selvfølgelig i Norge og England. Men slik verden er nå er verden blitt så liten på mange måter. Jeg håper egentlig å treffe så mange som overhodet mulig.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!