SØKER: Tidligere sjefredaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness, har søkt jobben som nyhetsredaktør i NRK. Foto: Bjørn Sigurdsøn, SCANPIX.
SØKER: Tidligere sjefredaktør i Dagsavisen, Carsten Bleness, har søkt jobben som nyhetsredaktør i NRK. Foto: Bjørn Sigurdsøn, SCANPIX.Vis mer

Dagsavisen-Bleness vil ha Gelius-jobben i NRK

Her er hele søkerlista til stillingen som nyhetsredaktør i NRK.

|||Blant de sterkeste navnene på søkerlista finner vi redaksjonssjef i NRKs samfunnsredaksjon Kyrre Nakkim (43), tidligere sjefredaktør i Dagsavisen Carsten Bleness (51), NRK-prosjektleder Olav Njaastad (51) og redaksjonssjef for NRKs utenriksredaksjon Stein Bjøntegård (53).

Tirsdag ble det klart at ti personer hadde søkt om å få overta jobben som nyhetsredaktør etter Jon Gelius, som skal bli NRK-korrespondent i Washington.

Trakk segNå som søkerlista offentliggjøres har en kandidat trukket seg, og navnet til en kvinnelig søker er unntatt offentlighet.

- To av søkerne ba om at søknadene ble unntatt offentlighet, og vi kunne innvilge den ene, men ikke den andre. Det førte til at sistnevnte dessverre trakk sin søknad, sier programdirektør for NRKs nyhets- og programdivisjon Per Arne Kalbakk til dagbladet.

Begrunnelsen for å unnta den ene søknaden fra offentlighet er at søkeren har en framskutt lederposisjon i et konkurrerende mediehus.

AasheimDet har tidligere vært spekulert i at Anne Aasheim, som nylig gikk av som sjefredaktør i Dagbladet, kan være aktuell for å overta etter Gelius.

Aasheim er ikke å se på søkerlista. Hun kan heller ikke være kvinnen som har bedt om å få søknaden unntatt offentlighet, da hun ikke passer med Kalbakks beskrivelse av en søker som i dag «har en framskutt lederposisjon i et konkurrerende mediehus». 

De øvrige søkerne er NRK-prosjektleder Tor Røed (53), Morten Møller Warmedal (50), Andreas Andy Olaussen (26) og Daniel André Johansen-Stenberg (25).

«God liste»- Jeg synes det er en god søkerliste med godt kvalifiserte kandidater med en viss bredde i bakgrunn også, selv om det er få kvinner, sier programdirektøren.

- Finner du den nye nyhetsredaktøren blant navnene på lista?

- Det er en god søkerliste. Dette et godt utgangspunkt for å jobbe videre med ansettelsen og jeg har godt håp om å finne kandidaten der, men når det gjelder denne typen jobb så vil man alltid være åpen for å snakke med folk underveis, sier Per Arne Kalbakk.

Planen er å ha den nye nyhetsredaktøren på plass rundt 15. april.