Vinner av Nordisk råds litteraturpris

Dagsavisen hadde rett, det var svenske Katarina Frostenson som mottok Nordisk Råds litteraturpris

De røpet hemmeligheten mange timer før prisen ble utdelt.

PRISVINNER: Det var Katarina Frostenson som i kveld mottok Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen «Sånger och formler».  Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / NTB Scanpix
PRISVINNER: Det var Katarina Frostenson som i kveld mottok Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen «Sånger och formler».  Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I kveld var det duket til fest i DR Konserthuset i København da Nordens mest prestisjetunge litteraturpris ble delt ut. Det ble også Barne- og undomslitteraturprisen, Musikkprisen, Filmprisen og Natur- og miljøprisen.

Vinnernavnene har vært holdt strengt hemmelige, og skulle ikke offentliggjøres før prisen ble delt ut i kveld. Men noe skjedde.

I dag kunne man lese i Dagsavisen at det var den svenske lyrikeren og medlem av Det svenske Nobel-akademiet, Katarina Frostenson, som fikk litteraturprisen.

Og det var akkurat det hun gjorde.

Det lille i det store

Hun fikk den for diktsamlingen «Sånger og formler». En fortelling om livets fysiske og sjelelige åpenbaringer, om det lille i det store og om mennesket i verden.

Juryen begrunnet valget blant annet med følgende ord: «I et spinn av samtid og mytologi, nærmiljø og globale blikk, håndgripelig hverdag og reiser i minnene, litteratur og sang, får hun helheten til å utkrystallisere seg gjennom detaljer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer