Nordisk Råds litteraturpris 2016

Dagsavisen med gigatabbe: 
- Denne saken skulle ikke ha stått på trykk

Oslo-avisen hevder at svenske Katarina Frostenson er vinneren av årets Nordisk Råds litteraturpris.

HEVDER HUN ER VINNEREN: Kulturredaktør i Dagsavisen, Mode Steinkjer, vet ikke hva som har skjedd i dagens papirutgave av Dagsavisen. De mener Katarina Frostenson er vinneren av årets Nordisk Råds litteraturpris. Foto: NTB Scanpix / faksimile
HEVDER HUN ER VINNEREN: Kulturredaktør i Dagsavisen, Mode Steinkjer, vet ikke hva som har skjedd i dagens papirutgave av Dagsavisen. De mener Katarina Frostenson er vinneren av årets Nordisk Råds litteraturpris. Foto: NTB Scanpix / faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordisk Råds litteraturpris deles ut i kveld. Seremonien starter klokka 20.00 i DR Koncerthuset i København, og vinneren er selvfølgelig strengt hemmelig.

Men både på både forsida og over to sider i dagens papirutgave hevder Dagsavisen at den svenske lyrikeren og medlem av Det svenske Nobel-akademiet, Katarina Frostenson, er årets vinner av Nordens mest prestisjetunge litteraturpris.

Ingen vet noe

- Jeg forstår ikke hva som har skjedd her. Vinneren offentliggjøres først i kveld, forteller en småpaff pressekontakt i Nordisk Råd, Louise Hagemann, til Dagbladet.

Heller ikke kulturredaktør i Dagsavisen, Mode Steinkjer, er sikker på hvorfor de har omtalt svenske Frostenson som vinner.

- Det er ikke helt klart hva som har hendt, vi er i ferd med å gå opp dette nå, sier Steinkjer, i en kort kommentar til Dagbladet.

Tirsdag formiddag har også avisa lagt ut en kortfattet beklagelse på nett:

«Flere medier referer i dag til en sak i Dagsavisens papirutgave om Nordisk Råds Litteraturpris. Denne saken skulle ikke ha stått på trykk i dagens avis, vi beklager at den likevel gjør det.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer