Dagsmålinger endrer topplista

Her er de største nettstedene. Eller?

(Dagbladet.no): VG Nett beholder tronen som Norges største nettsted, også når TNS Gallup fra i år, går over til å måle nett-trafikken på dagsmålinger.

Og det er ingen store overraskelser på lista, men som ventet gjør portalene det bedre, når man går bort fra å telle antall forskjellige brukere i løpet av en uke, til å måle antall per dag.

De første målingene de utførte var månedsmålinger, så gikk vi over til ukesmålinger, mens den reelle valutaen for de store nettavisene, er antall daglige brukere og sidevisninger. Disse tallene har de som har kjøpt annonser på nettsider fått i alle år, men nå blir lista også lagt ut for dere. Det er ikke nøyaktig dag for dag, men et gjennomsnitt for dagene.

Dagbladet ett hakk ned
Det er ingen revolusjon av endringen i målingene, men noe småtteri er det jo.

Startsiden passerer Dagbladet.no
Finn.no passerer NRK
Gule sider passerer Netttavisen, Aftenposten og Sol.

Men lenger ned på lista skjer det kanskje mer, men siden målingen er tatt opp rundt ferieavvikling i nyttårshelga, er det vanskelig å si hvordan det faktisk vil se ut. Det vil nok bli tydeligere neste uke.

Mest glad er kanskje DN.no som har lagt konkurrenten NA24 definitivt bak seg. De nærmer seg også sin argeste konkurrent e24.no kraftig.

Hva måler de egentlig?
Og vi ønsker det velkommen. Det er langt bedre enn ukesmålinger, men fremdeles er det ikke helt tydelig hva som måles. Egentlig er det programmet du bruker når du surfer som måles, og er dere to som deler en pc, så blir dere talt som en. Har du flere pc-er, telles du som flere.

Men det er mer som tallene ikke forteller helt klart.

Her sitter vi i Dagbladet.no i et glasshus selv. Vi har 123spill.no med i våre tall, siden det er vår spillportal. Samtidig har vi ikke med Kjendis.no i våre tall, siden de telles for seg.

Her er litt mer om hva de andre har med:

VG, har Nettby.no med sine tall.
MSN har standardsøket i explorer, altså Live.com med i sine tall.
Nettavisen.no har Side2.no med i sine tall.
NRK.no har yr.no og nrksuper.no med i sine tall.

Det er også slik at mesteparten av trafikken fra Kjendis.no, kommer fra Dagbladet.no, og mesteparten av trafikken til E24.no kommer fra VG.no og Aftenposten.no.

Slik er målingene i dag.

Google størst i Norge
Lista er en batalt liste, og sier egentlig ikke hele sannheten om hva som er stort på nett i Norge. Her finnes det noen mer upålitelige målinger, som likevel gir en tydelig pekepinn på hva som er stort på nett.

Alexa.com, viser at de tre største nettsiden i Norge er Google.no, Youtube.com og Facebook.com, i den rekkefølgen. Så kommer Windows Live, Google.com og VG.no. Dagbladet.no er nummer 11.

NETTAVISEN ETT HAKK NED:  De har lagt om design, kanskje for å øke trafikken?
NETTAVISEN ETT HAKK NED: De har lagt om design, kanskje for å øke trafikken? Vis mer