Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dagsrevyen felt i Pressens Faglige Utvalg

Brøt god presseskikk.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) slår fast at NRK Dagsrevyen brøt god presseskikk i et innslag om omstillingene i Posten Norge. Posten er glad for at selskapet vant fram med klagen.

Dagsrevyen hevdet i november i fjor at omstillingene koster staten dyrt fordi kostnader til trygd og ventelønn «tapper statskassen». Det ble sagt i innannonseringen av innslaget at «nesten halvparten av de overtallige i Posten nå har trygdeordninger betalt av staten».

Pressens Faglige Utvalg mener at Dagsrevyen brakte feil fakta i innledningen til reportasjen, fordi det dreide seg om at ca. 10 prosent av de overtallige hadde trygdeordninger betalt av staten.

Videre mener PFU at Dagsrevyen viste liten imøtekommenhet overfor klageren med å korrigere feilene overfor seerne da det ble klart at det var gjort feil. Utvalget mener at det kunne vært gjort uten at man var nødt til å bryte med prinsippene om journalistisk uavhengighet.

Dagsrevyen avviste klagen og anførte at innslaget dreide seg om et samfunnsregnskap i stedet for en suksesshistorie om Posten. Dagsrevyen hevdet at det lå ulike tolkninger av tallmaterialet til grunn for uenigheten, men medga at tallmaterialet ble trukket for langt i innannonseringen, men at det ble rettet opp i selve reportasjen.

Dagsrevyen mente at Posten stilte krav til kontroll med en ny reportasje, noe NRK ikke kunne akseptere.

- Selv om vi aldri var i tvil om at NRK Dagsrevyen feilinformerte, er det gledelig at Posten vant fram i denne saken, sier informasjonssjef Elisabeth Gjølme. Hun sier at det er trist at en så opplagt sak måtte havne i PFU. (©NTB)