Dagsrevyens nye drakt

Litt lysere i fargen, litt løsere i formen - med skrålinjet grafikkvignett dansende på en dyp, fire fjerdedels backbeatgroove kommer den nye Dagsrevyen til en skjerm nær deg mandag kveld.

Og Dagsrevyen, nå med to programledere i blå-mot-turkise omgivelser, er bare en av nyhetssatsingene på en dag som begynner med fem kvarter Morgennytt klokka sju og introduserer tre kvarter Nyhetsblikk på NRK2 klokka 20.10. Nyhetskrigen skal vinnes, Dagsrevyen er det nyarmerte flaggskipet, og skal styrke både stillingen som landets ledende nyhetssending og NRKs rolle som selve tungvekteren blant norske medier med en nydesignet nyhetsbredside.

Før helga sitret det som i en turbinhall i den store nyhetsredaksjonen på Marienlyst. Mens første nyhetspar ut, Nina Owing og Ingolf Håkon Teigene , jobbet skulder ved skulder ved pultene sine, gjennomførte Gry Blekastad Almås og Christian Borch lissomsendinger i det nye studioet, og bedyret at «dette skal gå bra, men det er veldig mye å holde styr på». Det tredje nyhetsparet, Ingvild Bryn og Einar Lunde , hadde fri, men til gjengjeld var prosjektleder Lene Einang Flach tilsynelatende overalt, tre dager før målgang på et løp hun startet i mars. Selv Dagsrevy-boss Viggo Johansen røpet visse sprekker i uforstyrreligheten, og mandagens produsent, Anders Taylor Larsen , innrømmet at han var like nervøs som alle andre. Alt var med andre ord som det skulle være.

En annen tid

- Det er en annen tid nå. Nyhetsformidlingen er kontinuerlig, det er mange kanaler og folk henter nyheter fra nettet hele døgnet. Det må nødvendigvis få konsekvenser for hvordan vi skal lage Dagsrevyen, sier Johansen, og antyder noe færre, men til gjengjeld grundigere dekkede saker.

- Det er viktig for oss å beholde seriøsiteten og troverdigheten, men vi ønsker å framstå som litt lysere, åpnere og mer varierte, supplerer Einang Flach.

Ny vignett

Seerne vil aller først møte en splitter ny Dagsrevy-vignett, der grafikken, preget av skrå linjer, er laget av Nicholas Bilmes, Øyvind Torp og Fabritio Pascucci. Musikken er som så ofte før signert filmkomponistene, de fordums bluesørner Geir Bøhren og Bent Åserud, mens Torgny Braaten har scenografert det nye, blåsjatterende studioet, der finurlig lyssetting skal gi diskré bakliv i bildene.

Så gjenstår å se om programlederparene bokstavelig talt finner tonen og klarer å holde flere enn dagens 800000- 900000 seere ved skjermene mellom 19 og 19.30.

For selve råmaterialet, livet og været, forblir nok som før, og som alle vet: Skal «same shit, new wrapping» gi uttelling, må «wrappinga» være fanden så god.

TROR PÅ SUKSESS: Christian Borch og Gry Blekastad Almås prøver sin nydesignede arbeidsplass i den nye Dagsrevyen.