Dahl med svak krim

Kjell Ola Dahl får aldri helt fart på handlingen i sin tiende krim Anmeldt av Kurt Hanssen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BOK: Etter avstikkeren inn i det grå pengemarkedet med finansthrilleren «Lindeman & Sachs», er Kjell Ola Dahl tilbake med sine to gamle venner, politiduoen Gunnarstranda og Frølich. Men årets bok er også hans første svake kriminalroman.

Politidrap

Kjell Ola Dahl har, siden debuten i 1993, skrevet ni mer enn gjennomsnittlig gode krimromaner, fire av dem om Gunnarstranda og Frølich. Han har alltid vært solid og oppfinnsom, med et godt språk og en god fantasi, men i «Svart engel» klarer han ikke å engasjere.

Drapet på en politikollega er den utløsende faktoren i «Svart engel», men Ivar Killi var en tvilsom type som Gunnarstranda hadde anmeldt for såkalt «uforstand i tjenesten». Gunnarstranda ble ikke akkurat populær etter det trekket, og når han tilfeldigvis får ansvaret for å etterforske drapet på Killi, renner det over for mange på Politihuset.

Fredelig Frølich

Frank Frølich har det på sin side relativt fredelig i sin nye stilling på Seksjon saknet, han slipper å omgås stabeisen Gunnarstranda på daglig basis og er opptatt med å finne ut hvor det er blitt av advokaten Arne Werner Welhaven. Datteren er bekymret for hvor det er blitt av ham, men det er ingen opplagte spor å gå etter for Frølich.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer