Dahl, Tor Edvin

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg pleier å si at det var da jeg var ti år og min mor ga meg en skrivemaskin, men det er selvfølgelig en løgn. Jeg har alltid skrevet, og før jeg kunne skrive, fortalte jeg. Jeg fortalte så mye rart at mine foreldre alvorlig overveide å sende meg til en psykiater i fem-årsalderen.

Min beste leseropplevelse:

- Sannsynligvis var den også den verste: Da jeg leste «Forbrytelse og straff» for første gang. Jeg må ha vært tretten, og livet ble aldri det samme. For øvrig er min beste leseropplevelse alltid den der en bok griper så sterkt at jeg vender forskrekket og forvirret tilbake til den såkalte virkeligheten - noe som fortsatt skjer, heldigvis.

Min skrivesituasjon:

- Siden jeg lever av å skrive, skriver jeg hver dag, så å si - også søndager. Skriver mest på Blefjell, der jeg er eneste godkjente fastboende. Fra tolv til halv seks, omtrent. Avbrutt av en tur i terrenget.

Hjemmeside og lenke:

- Jeg fikk hjemmeside av en god venn, men vet ikke hvordan den har det for øyeblikket. Adressen er www.audioattic.com/ted.

For øvrig vil jeg legge inn et godt ord for fransk litteratur og en utmerket nettbutikk, www.bol.fr. Den er på høyde med amazon.com - men altså fransk.

Dagbladet :på nettet 22.09.1999