Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Daily Mail kritiseres for sexistisk forside

Daily Mail omtalte statsministerens legger som hennes beste våpen. Slik svarer hun på omtalen

The Daily Mail kritiseres for sexistisk framstilling av britenes statsminister Theresa May og skottenes førsteminister Nicola Sturgeon. Ministrenes legger ble beskrevet som flørtende og omtalt som deres beste våpen. 

KRITISERES: The Daily Mail har fått voldsom kritikk fra politikere og på sosiale medier etter denne forsiden. Foto: Skjermdump fra Twitter 
KRITISERES: The Daily Mail har fått voldsom kritikk fra politikere og på sosiale medier etter denne forsiden. Foto: Skjermdump fra Twitter  Vis mer

(Dagbladet): Den britiske avisa Daily Mail har fått en mengde kritikk fra flere hold etter sin forside tirsdag der Storbritannias statsminister Theresa May og Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon ble avbildet.

Bildet ble tatt i forbindelse med et møte i parlamentet angående Skottlands rolle i Brexit, etterfulgt av en spalte skrevet av spaltist Sarah Vine, ifølge The Independent.

I bildet er leggene til de to ministrene, som er kledd i skjørt og høye hæler, kommet i sterk fokus med tittelen «Never mind Brexit, who won Legs-it!», som tydligvis er et ordspill på Brexit og utseendet på ministrenes legger.

Daily Mail har etter oppslaget fått kritikk for å være kjønnsdiskriminerende. Flere politikere har også fordømt forsiden, skriver The Guardian.

«Flørtende legger»

Ifølge The Guardian fortsatte stykket inne i avisa i samme stil med tittelen «Finest weapons at their command? Those pins!» som på Norsk best kan oversettes med at det beste ministrene har å by på er fine bein.

Spaltist Sarah Vine refererte til Sturgeons legger som «flørtende og lagt i kryss på en forførende måte». Forsiden har fått kritikk fra flere hold, blant annet har Tony Blairs tidligere kommunikasjonsrådgiver, Alastair Campbell kalt avisa for avskum og oppfordret alle som ser en utgave av Daily Mail om å rive avisa i stykker.

- 50-tallet ringte og ville ha tilbake hovedtittelen sin, twitret Labour-partiet, Ed Miliband med den tilhørende emneknaggen #everydaysexism.

Labours Yvette Cooper mener avisa har sunket lavere enn noen gang ved sitt valg av forside:

Flere har også gjort narr av forsiden på ulike måter.

Giddder ikke bry seg

Theresa May selv ler av framstillingen ifølge avisa Express and Star som fikk et intervju med statsministeren i forbindelse med hennes besøk til den engelske regionen Vest-Midlands.

- Du vil legge merke til at jeg har på meg bukser i dag! uttalte May til avisa.

- Som en kvinne som har vært i politikken gjennom hele min karriere har jeg lært at det jeg har på meg, spesielt skoene mine ofte har fått oppmerksomhet, sa hun.

May uttalte at det er arbeidet politikerne gjør som utgjør forskjellen i menneskers liv.

- Det er det jeg tror de fleste er opptatt av, det vi gjør som politikere. Men hvis noen vil gjøre narr av hvordan vi kler oss så får det være, sa hun.

- Bare fordi det er The Daily Mail

Ifølge Express and Star uttaler en av Sturgeons talsmenn overraskelse over avisas forside og vinkling. Vedkommende mener det er rart at hovedfokuset er ministrenes legger og hva de har på seg når det handler om Brexit og Skottlands framtid.

Til BBC Radio 4 har spaltist Sarah Vine, som skrev den mye omtalte spalten, uttalt at folk misforstår humoren og at kritikken handler om at det er nettopp The Daily Mail som har oppslaget.

- Hvis Private eye (engelsk satiremagasin) hadde hatt bilde på forsiden hadde ingen brydd seg. Det er bare fordi det er The Daily Mail, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media