Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dalbak, Tom H.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg begynte å skrive på denne historien for en stund siden. Den handler om Thomas Dahl fra Drammen, som er en sosial outsider fordi han mener han har så lange øreflipper. Han er svært forelsket i Iselin, men må til slutt innse at det aldri vil bli noe mellom dem. Så ser Thomas tilfeldigvis et bilde i en finsk avis av Ylva Menti fra Turku, som har like lange ører som ham. Han mener derfor at hun må være kvinnen i hans liv, så han sykler mot Turku for å møte henne. Først var det en ganske liten historie, men den vokste etter hvert.

Beste leseropplevelse:

- «Biggles i kamp». Det er den første boka jeg virkelig husker. Jeg har egentlig alltid lengtet etter å treffe den skjønne fyrstinne Mariana av Maltovia og helst oppleve at hun egenhendig fester Den Maltovianske Orden av Sankt Peter på mitt bryst. En sånn som Biggles fikk, det er den høyeste ordenen man kan få i Maltovia.

Slik liker jeg du å jobbe:

- Helst om kvelden når det er stille.

Slik jobber jeg med research:

- Jeg leser mest mulig, både på papir og skjerm. Liker biblioteker.

Mitt forhold til Internett:

- Nettet er blitt en naturlig del av jobb og fritid. Det er greit å finne interessante og totalt unyttige informasjoner der.

(Dagbladet.no 29.08.00)