Dalmatinerne til topps

Små, søte dalmatinervalper spilte seg rett inn i hjertet på romjulas kinopublikum. På en solid andreplass kom Bruce Willis.

Godt over 60 000 forspiste romjulssjeler fant veien til kinoen og Glenn Close som Cruella DeVil. Bruce Willis og Samuel L. Jackson i den mystiske «Unbreakable» trakk nærmere 50 000 inn i salene, mens feel-good filmen «Billy Elliot» endte som nummer fire på besøkstoppen.

Julens store taper er Adam Sandler. Komedien «Little Nicky» som kun ble sett av 1500. At nærmere 1200 tok seg tid til å se den smale filmen «Luna Papa» fra eksotiske Tadsjikistan er desto morsommere.

Billetter på nettet

Nå er Filmweb godt i gang med å selge kinobilletter på nettet. Kinobilletten er nå bare et par tastetrykk unna i Bergen, Bodø, Kristiansand, Oslo, Sandnes, Sandvika, Stavanger og Tromsø. I en pressemelding melder Filmweb at det er solgt 88 000 billetter over nett i løpet av 2000. I julehelga ble det satt ny rekord med hele 7000 solgte nettbilletter.

- Salget er tilfredsstillende og er tilnærmet på høyde med vårt mål for året. Spesielt hyggelig er den kraftige økningen vi har hatt i siste kvartal som et resultat av at systemene nå virkelig er oppe og på plass for store kinobedrifter som Oslo Kinematografer og Bergen Kino sier administrerende direktør i Filmweb, Kjell A. Orseth.

POPULÆRE hundevalper.