Dama med skjegg overbeviste hele Europa

Conchitas beskjed til Putin: - Vi er ustoppelige.

TÅREVÅT SEIER: Conchita Wurst la ikke skjul på at Eurovision-seieren betydde mye for henne. Foto: AFP / NTB scanpix
TÅREVÅT SEIER: Conchita Wurst la ikke skjul på at Eurovision-seieren betydde mye for henne. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): - Vi er ustoppelige, sier Conchita Wurst (25) fra scenen, og holder trofeet sitt ut mot publikum.

Østerrike, representert ved Conchita Wurst og låta «Rise Like A Phoenix», er vinneren av Eurovision Song Contest 2014.Da hele Europas stemmer var lest opp, hadde «den skjeggete dama» 290 poeng i potten. Nederland, som fikk andreplass, hadde 238 poeng. Sverige fikk 218 poeng i år, og dermed tredjeplassen.

- Vant jeg? Allerede halvveis i stemmeavgivninga rant tårene hos Conchita. Den østerrikske dragshowartisten var tydelig beveget da hun takket for seg på scenen, etter å ha framført vinnerlåta, og klarte heller ikke da å holde tårene tilbake.

- Jeg gråt hele tida. Så kom denne gulldusjen. Og jeg sa til min manager René: «Si det: Vant jeg?» Og han sa: «Ja, det gjorde du». Det var bare... Jeg har ikke ord, sier Conchita på pressekonferansen.

- Drømmen min gikk i oppfyllelse. Det viser meg at det er folk der ute som i framtida vil se framover, ikke tilbake og tenke på fortida. Jeg er så takknemlig for det, sier Conchita Wurst, hvis artistnavn betyr «lille vagina» eller «penis».25-åringen fra Østerrike, som egentlig heter Tom Neuwirth, forteller at tårene kom fordi han er «så glad og så, så, så utrolig takknemlig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer