KOMMENTARER

Dama som ingen kan målbinde

Erna Solberg er en liberal regjeringssjef. Hun godtar alle krumspring fra Frp.

IKKE TANN FOR TUNGE: Statsminister Erna Solberg oppsummerer under sin halvårlige pressekonferanse i statens representasjonsbolig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
IKKE TANN FOR TUNGE: Statsminister Erna Solberg oppsummerer under sin halvårlige pressekonferanse i statens representasjonsbolig. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Den som lyttet på Politisk kvarter i morges eller fikk med seg statsminister Erna Solbergs halvårlige, oppsummerende pressekonferanse må være slått av to ting.

Soberg blir ikke svar skyldig, uansett hva spørsmålet er. Solberg er ikke plaget av noen av Fremskrittspartiets krumspring i den politiske debatten.

At en Frp-representant har hatt nær kontakt med russiske diplomater/etterretningsfolk er en sak for Frp's stortingsgruppe. At Frp's stortingsgruppe stemmer mot regjeringen i trygdeoppgjøret og i spørsmålet om flyktningekompromisset, er tegn på at også regjeringspartiers stortingsgrupper må få gi uttrykk for partiets primærstandpunkter. At Frp ikke skulle kunne diskutere kommunenes utfordringer forbundet med å motta et høyere antall flyktninger i en kommunevalgkamp, ville være rart, mener hun.

Erna Solberg kan alle sakene så godt at ingen journalister klarer å sette henne fast. Hun framstår dessuten så ærlig om hvordan hun tenker at omverdenen neppe tror hun farer med løgn og fanteri. Som politiker har hun stor troverdighet. Og blant sine egne har hun stor tillit. Selv om meningsmålingene 10-12 uker før høstens kommunevalg er lavere enn de var på sitt høyeste, er de ikke alarmerende dårlige. Høyre holder stillingen, samtidig som regjeringspartner Frp krabber sakte, men sikkert opp fra de dypeste dalene. Avstanden mellom Høyre og Ap har krympet. Det er slett ikke sikkert at Ap klarer å erobre de største byene, selv om partiet lenge har ligget godt an.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.