Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Damageplan truet før drapet

Og kanskje kan amatørvideo forklare hvorfor Nathan Gale drepte Dimebag og tre andre.

(Dagbladet.no): 25 år gamle Nathan Gale stormet på Alrosa Villas scene i Ohio, drepte metalgitaristen Dimebag Darrell Abbott og tre andre under en konsert med Abbotts band Damageplan. Gale ble drept da en politimann skjøt ham i hodet med en rifle.

Vitner og politiet forteller at Gale skal ha skreket et eller annet før han tømte pistolen i Dimebag Darrel, tidligere gitarist i legendariske Pantera.

Gale drepte også Erin Halk, som jobbet som sjauer i nattklubben. 23-åringen Nathan Bray døde da Gale snudde våpenet mot publikum. Jeff Thompson jobbet ifølge Blabbermouth.net for Damageplan.

Årsaken

Nå lurer fans og politi på hvorfor Dimebag ble drept.

Politiet sier til nyhetsbyrået Associated Press at Damageplan skal ha blitt truet tidligere. Men de ville ikke ut men noen detaljer rundt disse truslene.

Noen vitner sier at de hørte en anklage mot gitaristen for å ha oppløst Pantera. Men det er uklart hvem som sa dette og dessuten spilles det høyt når brødrene Dimebag Darrell Abbott og trommis Vinnie Paul Abbott setter i gang. Dette gjør det umulig å bekrefte vitnenes påstander.

Politiets talsmann, Brent Mull, sier til AP at det eksisterer en amatør-video som kanskje gir en forklaring på Gales handlinger.

image: - Damageplan truet før drapet

- Vi får kanskje aldri vite motivet, hvis han ikke etterlot seg et brev, sier Mull til AP.

- Stor Pantera-fan

25-åringen Nathan Gale var en svær kar som hang mye på den lokale tatoveringssjappa i hjembyen hans Marysville. Sjefen Lucas Bender sier til AP Gale stort sett stirret på folk og prøvde å starte lange meningsløse diskusjoner om musikk.

- Han elsket Pantera. Han var litt sprø, i hvert fall når det gjaldt Pantera. Jeg visste han var litt rar, men dette kan jeg ikke tro, sier Mike Norris, en fast kunde i samme tatoveringssjappe, til AP.

- Mistet en legendarisk gitarist

Pantera med Dimebag Darrell, broren Vinnie Paul, Rex Brown og Phil Anselmo var et av de største metalbandene verden har sett, og Dimebag Darrells gitarspilling har inspirert en rekke gitarister. Magasinet Guitar World kåret ham til den sjuende mest innflytelsesrike metal-gitaristen i historien.

Og sorgen er stor hos fans og kolleger.

«Takk for inspirasjonen...Dine riff, sound, attitude vil bli husket for alltid. Long live the 'Cowboy from Hell'», skriver Jostein på Dagbladets forum.

Espen skriver «jeg vil takke Dimebag Darrell for fete riffs, enorme sanger, og en dør til metall. Han var en fantastisk musikant. Vil alltid huske han! En trist dag for metall-historien. R.I.P Dimebag Darrell»

Ozzy Osbourne har turnert med Pantera og han sier til AP at han ikke skjønner hvordan dette kunne skje. Bandet Drowning Pool avlyste resten av turneen sin. En av de drepte har jobbet for bandet.

- Hardrocken har mistet en legendarisk gitarist, sier MTVs visepresident Tom Calderone til AP.

<B>LEGENDARISK:</B> Er du glad i hardrock kommer du ikke utenom Dimebag Darrell og bandene han spilte i, Pantera og Damageplan.
SKJØT GJERNINGSMANNEN:</B> Da politimannen James Niggemeyer kom inn i konsertlokalet så han død mann på scenen og gjerningsmannen Nathan Gale med et nakkegrep på en annen mann. Niggemeyer drepte Gale med et rifleskudd.
GJERNINGSMANNEN:</B> 25-åringen Nathan Gale skal ha vært stor Pantera-fan.
SKUTT I HODET: Nathan Gale (25) ble skutt i hodet mens han holdt gisselet i et nakkegrep.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media