Dame i fritt svev

- Er det noe krutt i forholdet mellom mann og kvinne i dag? Noe magi? Etter 20 år med kvinnefrigjøring? Denne gangen ville jeg skrive om et parforhold, men ikke den klassiske versjonen, der et tredje menneske kommer inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier Marianne Fastvold, en sjelden plante i norsk litteratur, nå med ny, ukonvensjonell kjærlighetsroman: «Tristan kommer». Hun har tidligere skrevet novellesamlingen «Dame i svev» og «Død som en dronte», begge svært godt mottatt av kritikere og lesere. «Død som en dronte», barokk roman om en kvinne som rømmer fra en kvelende hverdag inn i et supermarked for å leve der, er planlagt filmet. Norsk Film arbeider med saken.

I «Tristan kommer» forteller hun om et ektepar, der kvinnen, Anna, vil reise vekk fra sin deprimerte, men kreative lektorektemann, Roald, for å fullføre en doktorgrad hun har jobbet med i altfor mange år.

Ektemannen stenger seg inne i Syltetøyhuset i den gamle hagen deres, drikker øl og sturer etter at han mislyktes i å sette opp «Tristan og Isolde» som skoleforestilling. Det eneste han har igjen er drømmen og Tristans kostyme, bladgrønn trikot og fjærhatt. Han rømmer til skogs, lever ved en foss og identifiserer seg med Tristan.

Mens Anna er hjemme for å pakke kofferten til sin reise, der hun filosoferer over kroppens aldring og fabler om et kirurgisk klippekort til evig ungdom. Hun får uønsket besøk av en fasadehysterisk svigerinne med ekteskapsproblemer (hun rg). Svigerinnen drukner fortvilelsen i utsøkte måltider og mange vinglass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer